Andreja Mladenović: DSS aktivno učestvuje u projektu Beograd na vodi

0
910
NextWEB hosting
NextWEB hosting

BEOGRAD – Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović izjavio je danas da će već početkom sledeće godine biti završena prva faza projekta Beograd na vodi, dodajući da Demokratska stranka Srbije (DŠ), čiji je funkcioner, aktivno učestvuje u tom projektu.

„Ukoliko je bilo nedoumica da DS S nije hteo da učestvuje u realizaciji projekta Beograd na vodi, to nije tačno. Aktivno učestvujemo, a učestvovaćemo i dalje u odnosu na okolnosti, da se sve one započete faze završe i da se nastavi sa radom“, rekao je Mladenović Tanjugu.

On je naveo da taj projekat predstavlja dugogodišnju težnju za oslobađanjem i sređivanjem Savskog amfiteatra, kao i da na taj način Beograd dobija novi prostor koji će doprineti razvoju ne samo prestonice, već i cele Srbije.
„Trenutno je na javnoj raspravi prostorni plan za to područje posebne namene. Građani i struka imaju prilike da se uvere kako će taj prostor izgledati u narednom periodu. Očekujemo da javni uvid bude završen na pravi način i da već početkom sledeće godine možemo da dođemo do prve faze realizacije samog projekta“, rekao je Mladenović.

Prema njegovim rečima, u nekoliko prethodnih meseci, a u skladu sa zakonskom procedurom, u izuzetno kratkom roku uspelo je da se uradi mnogo toga, a DS S je, kako kaže, u svemu do sada aktivno učestvovao.
„DS S, naš gradski odbor i ja lično od decembra aktivno učestvujemo u svim fazama projekta Beograda na vodi. Zajedno sa gradonačelnikom Sinišom Malim radili smo na tome da ovaj istorijski poduhvat bude započet i da se privrede kraju“, rekao je Mladenović.

On je podsetio da je ta stranka u svom programu povodom gradskih izbora u više navrata isticala da je uređenje Savskog amfiteatra jedan od prioriteta, što kako dodaje, upravo predviđa i projekat Beograd na vodi.
„Prioritet je sve ono što je neophodno da Beograd dobije tu višedecenijsku težnju da se spusti na reku da se taj prostor oživi, oslobodi železničkih koloseka šina i da to bude prostor koji će biti ponos grada“, rekao je Mladenović.

On je dodao da je sada najvažnije izmeštanje autobuske i železnice stanice, završetak Prokop stanice, a sve su to, kako kaže, programski ciljevi koje je DS S u više navrata iznosio pred birače i za koje je dobio poverenje.

Skrinšot video Tanjug Tanjug

foto studio b

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR