DSS: Srpska politika znači i ekonomski oporavak

0
NextWEB hosting

Srbija mora da se vrati na srpsku nacionalno odgovornu politiku, koja će označiti i ekonomski oporavak, kaže v. d. predsednika DSS-a Aleksandar Popović.

“Demokratska stranka Srbije se bori za samostalnu Srbiju, vojno i politički neutralnu, i za Srbiju koja će da štiti svoje, a ne tuđe interese i koja neće sprovoditi diktat i politiku ni Brisela ni bilo koga drugog”, rekao je Aleksandar Popović, povodom 14. godišnjice petooktobarskih promena 2000. godine i godišnjice pogibije članice DSS-a Jasmine Jovanović na tada održanim demonstracijama, prenela je Beta.

Upitan gde je stigla Srbija u ostvarivanju nacionalnih interesa i unapređenju demokratije 14 godina posle demokratskih promena i odlaska Slobodana Miloševića sa vlasti, Popović je odgovorio da je Srbija išla napred dok je sledila svoje interese, nekad brže, nekad sporije, sve do 2008. godine, od kada nazaduje.

“Pošto je 2008. godine preovlađujuća politika u Srbiji postala evrounijatska, dakle, politika koja sluša nekog drugog, a ne sopstveni interes, mi nazadujemo ekonomski i politički, nazadujemo i kada je reč o odbrani nacionalnih interesa. Povratak na dobru politiku, srpsku i nacionalno odgovornu, značiće i ekonomski oporavak Srbije”, rekao je Popović.

Popović je podsetio da su 5. oktobra 2000. godine potvrđeni izborni rezultati izbora održanih 24. septembra, koje je vlast Socijalističke partije Srbije tada pokušavala da pokrade.

Popović je naveo da je 5. oktobar i tužan dan za DSS, jer je članica stranke Jasmina Jovanović na narodnom protestu izgubila život boreći za bolju, drugačiju, slobodnu Srbiju, a DSS u drugačijim okolnostima tu borbu i danas nastavlja.

“Sloboda jesu slobodni izbori na kojima se očitava narodna volja, sloboda jesu slobodni mediji, ali sloboda jeste i pravo svake države da vodi samostalnu spoljnu i unutrašnju politiku. Sloboda jeste i pravo svake države da se u ekonomskim odnosima ponaša onako kako jedino isključivo njoj to odgovara”, rekao je Popović.

Rukovodstvo DSS-a položilo je danas vence i upalilo sveće kod spomen česme Jasmini Jovanović, u parku pored nekadašnje zgrade saveznog MUP-a, gotovo uništene u NATO bombardovanju 1999. godine.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

1 × 3 =