GROCKA: Otvaranje dečje izložbe u biblioteci „Ilija Garašanin“

0
967
NextWEB hosting
NextWEB hosting

U Grockoj ponovo oživljava stari, svima dobro znani prostor kulture biblioteke grada Beograda, poznatiji kao „Galerija 011“.

U biblioteci se u petak 24. oktobra u 18 časova otvara izložba crteža sestara Sandre i Tamare Nikolić, učenica IV i II razreda OŠ „Nikola Tesla“ u Vinči.

Pozivam gročane da proprate večeras otvaranje i ovih dana izložbu, a zainteresovane nastavnike i ostale obrazovne i kulturne radnike da razmisle o nekim narednim izložbama u ovom prostoru kulture, na prometnoj trasi naše Gročanske čaršije.

Na inicijativu njihove majke Vesne, kao i mladog Nikole, brata od ujaka ovih devojčica i učenika OŠ „ilija Garašanin“ u Grockoj, koji su se obratili Centru za kulturu Grocka, došlo je do realizaciji ideje o podršci njihovim interesovanjima. Ideju su sa zadovoljstvom prihvatili zaposleni i rukovodstvo biblioteke „Ilija Garašanin“, tako da od danas ova dečija izložba očekuje svoje prve posetioce.

Nekadašnji Narodni univerzizet u čijem je sklopu bila biblioteka, ali i Rančićeva kuća sa Zavičajnim muzejom Grocka, decenijama unazad je bio kulturno okrilje Grocke.

Ovaj plemeniti prostor od nedavno ponovo je počeo češće da se koristi zahvaljujući entuzijazmu pojedinaca, ali i saradnji zaposlenih sa Centrom za kulturu Grocka.

Nadam se da će započeta saradnja ove dve srodne ustanove kulture u Grockoj značajno doprineti ukupnoj kulturnoj klimi naselja i opštine, kao i podršci kulturnom životu njenih stanovnika.

tekst: Z. Atić

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR