Izgubili ste ili su vam ukrali Android telefon? Pokušajte ovo!

0
974
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Autor: mondo Marko Čavić

Izgubiti telefon ili saznati da ga je neko ukrao svakako nije prijatno iskustvo. Ipak, Googlov novi servis mogao bi da makar malo pomogne u njegovom lakšem pronalaženju i zaštiti ličnih podataka.

Google je početkom avgusta najavio novi servis, po ugledu na Apple i Windows Phone, Android Device Manager, koji omogućava lociranje izgubljenog ili ukradenog telefona i brisanje sadržaja smartfona sa udaljenih mesta.

Pozovite telefonUkoliko niste sigurni gde ste u kući ostavili telefon, a sigurni ste da ga niste izgubili možete čak i da pozovete svoj telefon, odnosno da na njemu aktivirate zvono na maksimalnoj jačini zvuka, kako biste ga lakše pronašli.

Android Device Manager omogućava praćenje ukradenog ili izgubljenog telefona na mapama u realnom vremenu, zajedno sa informacijama o njegovom kretanju.

Ove mogućnosti su dostupne za Android uređaje verzije 2.2 i novije, korišćenje je, besplatno, a ponuđena je i aplikacija za korišćenje servisa.

Google na zvaničnom blogu navodi da je potrebno biti ulogovan na Google nalog kako bi se servisi Device Managera koristili.

Opcija potrage radi i u Srbiji i nalazi se u okviru aplikacije Google Podešavanja. Uđite u nju, izaberite stavku Menadžer Android uređaja, pa potvrdite ove opcije:
– Daljinski odredi lokaciju ovog uređaja i
– Dozvoli daljinsko zaključavanje i vraćanje fabričkih podešavanja.

Android Device manager,AplikacijeFoto: MONDO portal.Veb interfejs za lociranje i praćenje Android telefona.

Kada potvrdite ove opcije idite u Play Store i instalirajte aplikaciju Google Apps Device Policy App, bez koje ne možete da locirate, niti pratite svoj Android smartfon. U njoj omogućite sve ponuđene opcije i završite proces registracije, što ne traje duže od jednog minuta.

Ostalo je samo da se ulogujete preko nekog od pretraživača na OVU adresu i odatle pratite svoj telefon, pozovete ga ili u slučaju krađe izbrišete sve sa njega. Adresi možete pristupiti sa bilo kojeg uređaja koji ima internet vezu i pretraživač.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR