Kaludjerica: Juče u dvorištu škole puštena 2 od 8 WiFi zona

0
902
NextWEB hosting
NextWEB hosting

U dvorištu stare Osnovne škole u Kaluđerici otvorena je druga slobodna internet zona.

Kao što su se dogovorili predsednik GO Grocka Stefan Dilberović i direktor preduzeća „GRONET“ Vladimira Paunović na opštini Grocka biće obezbeđno osam slobodnih internet zona.  Nakon pokrivanja Wifi signalom dela pešačke zone u Grockoj (od zgrade Beteksa do bašte kafića 888), juče su radnici preduzeća „GRONET-a“ postavili predajnike na staroj Osnovnoj školi u Kaluđerici i građani mogu pristupiti internetu.

Pošto je bilo zabune u korišćenju interneta, jer su korisnici pokušavali da uđu na internet direktno preko  aplikacija, a da bi se pristupilo željenoj aplikaciji mora se ići na internet preko pretraživača, evo upustva za pravilno korišćenje:

Za pristup internet aplikacijama preko android telefona potrebno je prvo pristupiti internetu preko nekog od pretraživača. Slobodna zona će ponuditi verifikaciju Vašeg uređaja, nakon čega je moguće koristiti i ostale aplikacije.

 

Automatsko konektovanje je onemogućeno i prilikom svakog novog konektovanja potrebno je ponoviti postupak. Ovim postupkom se sprečava preopterećenje tačke velikim brojem nepotrebno nakačenih uređaja.

 

Da bi se slobodne internet zone kao tačke javnog pristupa internetu zaštitile od zloupotrebe, vreme koje jedan uređaj može dnevno koristiti pristupnu tačku ograničeno je na sat vremena.

Od ovog vremenskog ograničenja izuzeti su gronetovi internet korisnici koji posle isteka vremenskog ograničenja mogu pristupiti tački preko svojih gronet naloga.

Slobodne internet zone imaju namenu informacionog surfovanja te su zbog sprečavanja preopterećenja, smanjenja brzine i zloupotrebe programi za skidanje velikih fajlova onemogućeni.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR