NAJAVA: Otvaranje izložbe „Krila“ autorke Verice Ilić

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Pozivamo Vas da u petak 10. oktobra 2014. godine u 18 časova prisustvujete otvaranju samostalne izložbe „Krila“ autorke Verice Ilić, u galerijskom prostoru Centra za kulturu Grocka, Rančićeva kuća, Majevička 9 u Grockoj.
Na otvaranju izložbe nastupaju učenici Muzičke škole Grocka.

Publika će imati priliku da pogleda video materijal o radu umetnice, a planirana je i svojevrsna poklon-nagradna igra u kojoj su tri nagrade umetnička dela autorke izložbe. Želja umetnice jeste da njeni radovi ostanu među našim sugrađanima, kao podsticaj negovanju kulturnih vrednosti i trajna uspomena na izložbu „Krila“ u Grockoj.

Istoričarka umetnosti Zorica Atić u predgovoru kataloga navodi: „Samostalnom izložbom pod nazivom „Krila” autorka Verica Ilić predstavlja nam likovne radove nastale u okviru nekoliko ciklusa. Tematski, zastupljeni su ciklusi Ptice, Aktovi, Priroda i Kompozicije.
Navedeni ciklusi međusobno se nadovezuju i prožimaju, predstavljajući okosnicu umetničkog i intimnog interesovanja autorke. Kao i sam naziv izložbe, pojedinačne predstave pored opšteg značenja ili pak tumačenja koje im pridaje narodno predanje, za autorku imaju i jedno sasvim lično. Često magijski doživljeni, oni su prvenstveno simboli. Toplina, bliskost, porodica, samoća, snaga, ženstvenost, majčinstvo – radovi Verice Ilić kazuju ličnu priču i imaju snagu životnih pouka.“

Nastupaju sledeći učenici OMŠ Grocka:
1. Nikola Stanković, 4.razred, klasa Dragana Stevanović
Onjegin: „Varijacije“
2. Milica Mitrović, 3. razred, klasa Milica Kovačević
Skarlati: „Largeto“
3. Milica Ristić, 5. razred, klasa Milica Stepanoski
Sati: „Sveznalica“
4. Tara Stojanović, 4. razred, klasa Ksenija Pejović
Ž. B. Lili: „Gavota“

Dobrodošli!

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR