Pogledajte koliko je od 1.oktobra do jučerašnjeg dana izdato prekršajnih naloga za vožnju bez karte

0
907
NextWEB hosting
NextWEB hosting

BEOGRAD – Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da je povećan broj firmi koje kupuju zaposlenima markice za javni prevoz, kao i da je izdato 4.000 prekršajnih naloga za vožnju bez karte.

Vesić je za Pink rekao da su tokom septembra građani samo upozoravani ukoliko su se vozili gradskim prevozom bez karte, a da su tokom oktobra počele da se naplaćuju kazne.

„Od prvog oktobra do jučerašnjeg dana izdato je preko 4.000 prekršajnih naloga. To su one kazne od 6.000 dinara na koje građani ukoliko plate za osam dana imaju mogućnost da ih prepolove. I negde oko 1.500 ovakvih kazni je već naplaćeno“, naveo je Vesić.

To je, prema njegovim rečima, upozorenje da je grad ozbiljan u nameri da kažnjava svakog ko ne plaća kartu i ocenio da je mnogo jeftinije i bolje kupiti kartu nego rizikovati da bude naplaćena mnogo skuplja karta.
„Ako neko misli da taj prekršajni nalog ne vredi ništa i da se ne računa, treba da zna da prekršajni sudovi rade u tesnoj saradnji sa Gradom i Komunalnom policijom i zato mislim da je mnogo bolje da svi plaćmo svoje obaveze i u tom slučaju ćemo imati kvalitetniji i bolji prevoz“, naglasio je gradski menadžer.

Vesić je rekao i da će biti raspisan međunarodni konkurs za izgradnju Memorijalnog centra „Staro sajmište“.
„Staro sajmište nikada nije bilo adekvatno obeleženo kao stratište ljudi i ovim projektom se ispravlja velika istorijska nepravda“, rekao je Vesić.

On je naveo da će komisija, na čijem čelu je vladika Jovan Ćulibrk, dok je potpredsednik komisije ministar za rad Aleksandar Vulin, utvrditi koncept kako bi prostor na Starom sajmištu trebalo da izgleda, nakon čega će biti raspisan međunarodni konkurs za izgradnju centra.

TANJUG

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR