POJAVIO SE DRUGI SNIMAK: Vučića i “Kobre” žandarmi držali zatočene u haustoru!

0
957
NextWEB hosting

Pojavio se još jedan video snimak o napadu na premijerovog brata Andreja Vučića i njegovog obezbeđenja, na kom se vidi da su oni nakon prebijanja i razskrvavljenih glava bili zatvoreni u ulazu jedne zgrade.

Andrej Vučić

NextWEB hosting

Tamo su se nalazili sve dok nije došao načelnik beogradske policije Veselin Milić koji je žandarmima rekao da će nastati veliki problem ukoliko su legitimisali momke.

Na drugom snimku incidenta tokom protekle Parade ponosa, do koga su došle “Naše novine”, kada je jedinica Žandarmerije iz Niša pretukla Andreja Vučića i pripadnike “Kobri”, vidi se da incident nije završen brutalnim premlaćivanjem već privođenjem u jedan haustor stambene zgrade na uglu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove u Beogradu. Ovaj list ekskluzivno u sutrašnjem broju obljavljuje i fotografije sa drugog snimka prebijanja Andreja Vučića na gej paradi.

Na početku snimka kamera i snimatelj ulaze u haustor, gde snima Andreja Vučića, Predraga Malog i dvojicu pripadnika “Kobri”, koji se previjaju od bolova, okruženi sa nekoliko žandarma.

Sledećeg trenutka kamera hvata dolazak “audija” beogradskih registarskih oznaka, koji se pod rotacijom zaustavlja u prolazu između zgrada, da bi iz njega trčeći izašao vozač koji pokušava da uđe u prolaz zgrade. U tome ga sprečavaju žandarmi, dok mu jedan od njih, pretpostavlja se da je starešina govori da se smiri.

– Polako, bez tenzije. Tvoji momci su napali moje momke. Ne znam da li su štićena lica ili nisu, ali su napali šest mojih momaka i desilo se ono što se desilo. Polako, stiže vojna policija i rešićemo sve – objašnjava vozaču koji se potom vraća u automobil.

Nekoliko momenata kasnije, na snimku se čuju žandarmi koji međusobno obaveštavaju jedan drugog da je momak u kolima repetirao automatsku pušku.

– Repetirao je pušku, ima metak u cevi! Puška mu je gore kod noge! Daj pušku i izađi iz vozila – čuju se povici, iako je se puška na snimku ne vidi.

Međutim, vozač je odbio da posluša naređenje, podižući ruke na volan i objašnjavajući da ne sme da napusti automobil.

– Ne smem da izađem iz vozila. Alo, druže, zatvori vrata, ruke su mi gore, ne držim oružje, ništa – objašnjava im vozač Vučićevog obezbeđenja i ptom uzima mobilni telefon i najavljuje da poziva svog šefa.

Nakon kratkog prekida, u kadru se jasno vide Andrej Vučić, Predrag Mali i pripadnici vojske koji raskrvavljenih glava, okruženi žandarmerijom, stoje u holu zgrade i razgovaraju sa osobom za koju se može zaključiti da je nadređen pripadnicima vojske koji su pratili premijerovog brata.

U toku tog razgovora, jasno se čuje da on kaže jednom od žandarma da su se pripadnici vojske uredno legitimisali, na šta mu žandarm odgovara:

Da ste se uredno legitimisali, do ovoga ne bi došlo. Ja ovaj posao ne radim od juče! – rekao je on, a pripadnik “Kobri” je tada mobilnim telefonom pozvao nekoga, pretpostavlja se generala Milenka Božovića, kome govori o incidentu.

– Božoviću, gde se nalaziš? Ovi tvoji momci iz Niša, onaj što je bio sa mnom u Vranju, napali su brata… Nalazimo se na uglu Svetozara Markovića i Birčaninove i ne daju nam da odemo odavde. Jesi li me razumeo? Burazera šefovog i moje momke koji su sa njim – ljutito je on objašnjavao.

Kada je završio razgovor ponovo se obratio žandarmima kojima je rekao da je ostao bez komentara.

– Ne znam šta da ti kažem. Ako ste momke legitimisali, biće problem veliki – rekao je on i izašao iz ulaza.

Na mesto događaja je potom stigao i načelnik beogradske policije Veselin Milić, koji je ušao u haustor u kom su se i dalje nalazili Vučić, Mali i pripadnici “Kobri” okruženi žandarmima. On se pozdravio sa premijerovim bratom i nakon kraćeg razgovora, koji se nije čuo, žandarmi su napustili ulaz, a kamera koju je jedan od njih nosio se ugasila.

Inače, dok su ih pripadnici žandarmerije držali u ulazu zgrade, Andrej Vučić je primetio kameru i pokušao je da spreči snimanje rekavši “Nemojte ovo da snimate”, na šta mu je snimatelj odgovorio da nema razloga za brigu jer je kamera njihova.

(Telegraf, Naše novine)

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR