UEFA presudila: Srbiji pobeda sa 3:0 uz oduzimanje tri boda!

0
NextWEB hosting

UEFA je odlučila da posle prekida kvalifikacione utakmice za plasman na EURO2016 između Srbije i Albanije kazni našu reprezentaciju oduzimanjem tri boda, iako je meč registrovan službenim rezultatom 3:0 u našu korist.

Fudbalski savez Srbije saopštio je da su kazne UEFA sledeće:

 

1. Utakmica Srbija – Albanija je registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije.

2. Fudbalskom savezu Srbije, odnosno “A” reprezentaciji Srbije, oduzimaju se tri boda u kvalifikacionom takmičenju za 15. Prvenstvo Evrope koje će 2016. godine biti održano u Francuskoj.
3. Fudbalskom savezu Srbije se određuje kazna igranja dve naredne utakmice kao domaćin u Grupi I kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2016. bez prisustva publike.
4. Fudbalski savez Srbije se kažnjava sa 100.000 evra.
5. Fudbalski savez Albanije se kažnjava sa 100.000 evra.

 
“Pisano obrazloženje donesenih odluka Kontrolne i disciplinske komisije UEFA biće dostavljeno FS Srbije u narednih pet dana, pa ćemo tada znati na osnovu kojih činjenica su izrečene pomenute kazne. Od dana prijema kompletno obrazloženih odluka, obe strane će imati rok od tri dana da najave žalbu Komisiji za žalbe UEFA. Posle podnošenja najave žalbe, obe strane će imati rok od pet dana da iste dostave nadležnom organu UEFA”, saopštio je FSS.
Povodom odluke UEFA, u petak u 13 časova će biti održana Vanredna sednica Odbora za hitna pitanja FSS-a, posle kog će se u saopštenju za javnost izneti reakcije na saopštene odluke i usaglašene stavove po svim pitanjima.

Srbija će bez publike dočekati Dansku 14. novembra ove godine, a Jermeniju 4. septembra 2015. godine. Podršku navijača imaće samo protiv Portugalaca, 11. oktobra. Posle ovakvog epiloga, Danska i Albanija su na vrhu tabele sa po četiri boda nakon dve odigrane utakmice, odnosno tri kada se ubroji prekinuta utakmica. Srbija i Jermenija imaju po bod iz međusobnog duela, Portugalci su odigrali jedan meč i nemaju bodove.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

8 − 3 =