Umesto grupe četnika, Novim Pazarom marširali navijači

0
NextWEB hosting

Autor: mondo.rs

Policija je sprečila dolazak grupe četnika u Novi Pazar kako bi, kao što su i najavili, danas održali protestni marš u tom gradu. U Novom Pazaru ih “čekali” navijači, ali ništa od susreta

Jedan od četnika na Facebooku je objavio: Policija nam je rekla da tamo nemamo šta da tražimo i da nećemo izvući glave ako nas puste.

Grupa od desetak pripadnika Četničkog pokreta, predvođena predsednikom Bratislavom Živkovićem, zaustavljena je u Kraljevu, rečeno je Tanjugu u toj policijskoj upravi.

Policija ih je, kažu, zaustavila kada su iz manastira Žiča krenuli put Novog Pazara.

U Novom Pazaru je bilo okupljeno nekoliko stotina gradjana, među kojima i dosta navijača koji su čekaju dolazak četnika. Povećan je bio i broj policijskih snaga u gradu i na njegovim prilazima.

n pazar.jpgFoto: Tanjug, Irfan Licina

Nešto posle 10 sati doneta je i zastava Bošnjačkog nacionalnog veća koju su okupljeni pozdravili povicima “Allahu ekber”.

Tanjug javlja da se grupa od pedesetak pripadnika navijačkih grupa, koja je pripremala “odbranu” tog grada od “četnika” razišla se nakon “šetnje” gradom.

U Novom Pazaru je mirno, a policija je preduzela sve bezbednosne mere kako bi se izbegli eventualni incidenti.

Svi prilazni putevi tom gradu su pod kontrolom, iako, kako je Tanjugu rečeno u novopazarskoj policiji, za danas nije ni bilo zvanično najavljenih skupova, osim skupa koji će biti održan večeras na centralnom gradskom trgu, a povodom predstojećih izbora za Nacionalnin savet Bošnjaka, na kome će govoriti sandžački muftija Muamer Zukorlić.

Bošnjački portali objavili su informacije o dolasku “četnika” i njihove fotografije, kao i da im je policija onemogućila prilaz gradu.

Živkovićevi četnici su dolazak u Novi Pazar najavili još iz Ukrajine, kao odgovor na pojavljivanje grupe Bošnjaka u zelenim uniformama i sa crvenim fesovima, koja se nedavno našla u koloni tokom pohoda na Hadžet u Pazaru.

Oni su tada poručili da će održati molitvu u Petrovoj crkvi, koja je danas preventivno bila zatvorena, i obeležiti godišnjicu oslobađanja Novog Pazara od Turaka. Najavili su i da će obeležiti mesto gde će podići spomenik oslobodiocu, generalu Petru Živkoviću, a potom i prošetati gradom.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

fourteen + ten =