Vesić: Kazne u prevozu od danas, električni autobusi 2015.

0
716
NextWEB hosting
NextWEB hosting

BEOGRAD – Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će 2015. godine Beograd po prvi put imati električne autobuse, i podsetio da je od danas stupio na snagu novi pravilnik kojim se pooštravaju kazne za „švercere“ u javnom prevozu.

Vesić je novinarima u naselju Stepa Stepanović, rekao i da je tokom septembra zabeležen rast prihoda od preko 30 odsto u gradskom saobraćaju, što pokazuje da su građani, i bez naplate kazni, prihvatili da je neophodno plaćati prevoz.
„Od danas se naplaćuju kazne u gradskom prevozu. U septembru nije naplaćena nijedna kazna, pa su građani koje je kontrola zatekla bez karte upozoravani i objašnjavano im je zašto je potrebno da plaćaju prevoz“, rekao je Vesić.

Kako je dodao, svi koji od danas budu zatečeni bez karte mogu da plate 2.000 dinara dodatnu kartu i sa njom mogu da se voze ceo dan na svim linijama.

Ukoliko ne plate tu kartu, rekao je Vesić, prekršajna kazna je 6.000 dinara, a ako se plati u roku od osam dana, onda je 3.000 dinara.

Vesić je naveo i da je zabeležen rast prihoda u pretplati preduzeća za kupovinu markica za zaposlene, ali nije mogao da precizira koliko pošto se još prikupljaju podaci.

Prema njegovim rečima, sve više preduzeća uplaćuje markice za zaposlene, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali će kompanijama u gradu koje imaju više od 100 zaposlenih, poslati pismo u kome će ih obavestiti kakve uštede mogu da ostvare ako uplaćaju markice zaposlenima i šta to donosi Gradu.

Govoreći o električnim autobusima, on je rekao da će to biti manja vozila koja će saobraćati na manjim gradskim linijama, a za sledeću godinu je najavio i nabavku novih autobusa.

Vesić je izrazio zadovoljstvo što se, bez velikih problema, usvajaju nove mere u vezi sa prevozom i što se beleže sve bolji rezultati u toj oblasti.
„Rezultat povećanog prihoda je bolji gradski prevoz“, naglasio je gradski menadžer.

Skrinšot video Tanjug, ilustracija

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR