ALVIROVIĆ: Vozač tramvaja laže, nisam telefonirao!

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Izvor i foto:kurir.rs

BEOGRAD – Nakon sudara Mirko Alvirović je izašao iz džipa potpuno smiren, zapalio je cigaretu i rekao mi: „Ja sam kriv, pričao sam mobilnim i divio se španskom tramvaju koji je dolazio iz suprotnog smera“.

Ovo je, kako tvrdi vozač tramvaja Željko Nikolić (32), voditelj emisije SAT Mirko Alvirović rekao nakon što se „Tojotinim“ džipom sudario s tramvajem na liniji 9 L u utorak u 17. 55 na uglu Milentija Popovića i Bulevara Milutina Milankovića.

Nije koristio slušalice

– Nakon sudara prvo sam obišao putnički deo da vidim da neko slučajno nije povređen, a potom sam otišao do džipa. Mislim da Alvirović nije bio sam, već da je s njim u džipu bio još jedan muškarac star oko 50 godina – objašnjava za Kurir Željko Nikolić.
Naš sagovornik navodi da je odmah pitao Alvirovića da li je povređen.

– Rekao je da nije i potpuno smiren dodao da je on kriv. Rekao je: „Imam slušalice, ali eto, sad ih nisam koristio, kriv sam, telefonirao sam. A i pažnju mi je privukao ovaj novi tramvaj, zagledao sam se u njega.“ Pošto niko nije povređen, zvao sam dežurnu službu, koja je obavestila policiju, a Alvirović je zvao sina. Rekao mu je mirno: „Eto, posle 40 godina i ja sam imao saobraćajnu nesreću“ – priča Nikolić.
Tramvajdžija navodi da je saobraćao na liniji 9 L, ulicom Milentija Popovića.

– Tom ulicom se kretao i Alvirović u džipu „lend kruzer“. Na raskrsnici s Milutina Milankovića bio je u traci za obavezno levo, a ja sam skretao desno. Međutim, kad je prošao semafor, skrenuo je desno u Milutina Milankovića. Video sam ga kako mi prilazi s leve strane i shvatio sam da ćemo se sudariti. Počeo sam da kočim i zvonim, ali džip je nastavio da se kreće. Došlo je do kontakta, a on je izleteo u tramvajsku bašticu i nastavio kretanje nekoliko metara, dok se nije vratio na asfalt. O tome svedoče tragovi guma na zelenoj površini – navodi Nikolić.

Hoće da me okrivi

On ističe da ga je iznenadila Alvirovićeva izjava u novinama da je vozač tramvaja kriv za nezgodu.
– Iznenadilo me je prvo to što je čovek koji nam konstantno priča o bezbednosti u saobraćaju napravio takav prekršaj, a potom i njegova izjava koju sam pročitao u medijima. Ne znam zašto sad pokušava da okrivi mene, čak sam negde pročitao i kako je mislio da sam pijan – zaključuje u neverici Nikolić.

Koje prekršaje je načinio Alvirović

– Korišćenje mobilnog telefona u vožnji 5.000 dinara
– Nepostupanje po saobraćajnom znaku 5.000 dinara
– Nepropuštanje tramvaja od 10.000 do 40.000 dinara i pet kaznenih poena

REAKCIJA Tvrdi da nije napravio prekršaj: Vozač tramvaja laže, nisam telefonirao!

Mirko Alvirović tvrdi da je vozač tramvaja slagao i da nije pričao mobilnim kad su se sudarili.
– Nema šanse da sam telefonirao. To nije tačno. Da neće možda da izmisle i da sam bio pijan ili da sam zaspao za volanom?! Jedina istina je da sam prolazio raskrsnicu, da sam polukružno skretao levo, da mi je s leve strane bio jedan tramvaj koji je stajao, a s desne strane je naišao drugi tramvaj koji se nije zaustavio i udario me u desna vrata – rekao je Alvirović.

On kaže da ne zna zašto se zbog njegovog sudara pravi drama kad se takve saobraćajne nezgode dešavaju svakodnevno.
– Propisno sam se kretao, nisam prekoračio brzinu, nisam bio pijan, prošao sam na zeleno svetlo na semaforu, a tramvaj je mene udario. Svakome se može desiti nezgoda, desila se i meni, pa šta! Nisam nikoga ubio da bi me razapinjali na krst – izjavio je Alvirović za Kurir.

ČINJENICE

Ovako je govorio Mirko Alvirović

– Bezbednost u saobraćaju, to je bio i ostaće moj životni cilj
– Toliko smo neodgovorni, neozbiljni, nepažljivi i nesavesni u saobraćaju da je to neverovatno
– Ne volim frajere za upravljačem. Nažalost, mnogo je takvih koji pokušavaju da se dokazuju na taj način
– Moram da kažem da našim vozačima najviše nedostaje tolerancije, a imaju previše inata. I mora se znati da se greška uvek plaća

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR