BEOGRAD: Baklje i navijačke pesme ispred ambasade Turske!

0
1197
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Autor: mondo.rs Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Nekoliko stotina navijača i građana okupilo se večeras kod zgrade ambasade Turske u Beogradu gde su izrazili nezadovoljstvo zbog ubistva Marka Ivkovića u Istanbulu.

Kako je javio reporter MONDA, kordon policije koji je obezbeđivao skup nije dozvolio navijačima da se približe zgradi ambasade, pa su se okupili na oko 20 metara udaljenosti.

Baklje i navijačke pesme ispred ambasade Turske!Foto: MONDO, Aleksandra Petrovski

Navijači i građani su došli u Krunsku ulicu oko 18.40, odmah nakon što je završena molitva za pokoj duše ubijenog navijača u Crkvi Svetog Marka.

Ispred ambasade Turske navijači su bili oko pola sata. Nije bilo nikakvih incidenata.

Okupljeni su upalili tri baklje i za svog pokojnog druga Marka otpevali: „I na nebu tom, na koje idem ja, sija Zvezda crvena“, „Tamo daleko“, „Oj Kosovo, Kosovo“…

Baklje i navijačke pesme ispred ambasade Turske!Foto: MONDO, Aleksandra Petrovski

Skup se završio nešto posle 19 časova, a okupljeni su pozvani da u ponedeljak u 15 sati dođu na Bežanijsko groblje i odaju poslednji pozdrav stradalom drugu.

Pre nego što su se uputili ka ambasadi, navijači i građani odali su oko 18 sati poštu stradalom Ivkoviću u Crkvi Svetog Marka.

Molitvi je prisustvovalo više stotina građana.

Ivković je ubijen nožem u sukobu navijača Crvene zvezde i Galatasaraja ispred dvorane Abdi Ipekči uoči meča dva tima u Evroligi.

Njegovo telo je večeras prebačeno iz Istanbula u Srbiju, a sahrana će biti održana u ponedeljak u 15 sati na Bežanijskom groblju.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR