Dačić: Šešelj je politička prošlost

0
883
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Izvor:Tanjug

BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da na oslobađanje Vojislava Šešelja gleda sa „humanitarnog aspekta“ i ističe da je lider SRS „politička prošlost“.

„Radostan sam što će biti pušten na slobodu, ali sam žalostan zbog toga što je oboleo“, rekao je Dačić za RTS.

On je podsetio da je Vlada Srbije više puta tražila da se, kako je naveo, prekine ta farsa koja i na Šešelja ima štetne posledice.

Dačić ističe da njega Šešelj „zanima sa aspekta sudbine našeg građanina koji je bio u Hagu i protiv koga se još vodi proces – i to neprihvatljivo dugo“.

Prvi potpresednik Vlade je prokomentarisao da li bi eventualni politički angažman Šešelja mogao bilo šta da promeni na političkoj sceni Srbije.
„Politički gledano, mislim da je to arhivski materijal imajući u vidu politiku za koju mislim da u ovom trenutku u Srbiji teško može da naiđe na neku ozbiljniju podršku. Sama ta ideja u 21. veku u ovoj situaciji u kojoj mi danas jesmo sa tvrdnjama da su Split, Zagreb ili Dubrovnik deo Srbije – ne može da naiđe na ozbiljnu političku podršku“, rekao je Dačić, koji je predsednik SPS.

On je ocenio da su „te ideje i takav način razmišljanja politička prošlost tako da na njega gledam kao na humanitarni problem, a u političkom smislu mislim da je politička prošlost“.

Lider radikala, koji je pušten na privremenu slobodu iz Haškog tribunala gde je u pritvoru proveo gotovo 12 godina, trebalo bi danas da stigne u Beograd.

Da će Šešelj danas biti u Beogradu saopštio je ranije i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

Foto Tanjug

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR