Dačić: Šešelj nije politički faktor da se vlada izjašnjava o njemu

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je danas da ne treba Hrvatska Srbiji da deli lekcije o lideru radikala Vojislavu Šešelju i da traži da se vlada izjasni zbog njegovih izjava, navodeći da on nije nikakav značajan politički faktor na političkoj sceni Srbije.

„Nemoj Hrvatska da nam deli lekcije o Šešelju zato što nismo mi uticali na to pod kojim uslovima će on biti pušten nego Haški tribunal“, poručio je Dačić na izbornoj skupštini Jedinstvene Srbije.

Dačić, koji je i potpredsednik vlade, kazao je da Hrvatska ne može da odbrani „ni 10 ćiriličnih tabli u svojoj zemlji“.
„Krituikujte Haški tribunal, za koji inače smatramo da treba da bude ukinut, jer je to jedan politički sud“, rekao je Dačić, koji je istakao i da dva naroda treba miriti, a ne svađati.

Kaže da je Vlada Srbije dala garancije za Šeselja zbog saosećanja i ljudskih prava, te da im je žao ukoliko je istina ono što piše u izveštaju, da se Šešelj pušta na privremenu slobodu zbog bolesti.
„I kad je reč o kritici, Šeselj nije nikakv politički faktor na političkoj sceni Srbije da bi naša vlada o tome morala da zauzima stavove i da nas neko proziva u međunarodnim odnosima zašto se vlada ne distancira od toga“, poručio je ministar spoljnih poslova.

Predsednik Vlade Hrvatske Zoran Milanović ocenio je juče da srpska vlada mora da reaguje povodom javnih ispada lidera radikala i da se jasno ogradi od njih.
„Ćute, a moraju da se jasno ograde od toga. Srbija ga nije pustila iz Haga, ali se o tome mora izjasniti. Ukoliko žele u EU moraju da se izjasne i da osude te izjave“, rekao je hrvatski premijer.

Foto Tanjug, D. Peternek Tanjug

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR