DERBI: Zvezda večeras čeka Partizan!

0
896
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Košarkaši Crvene zvezde dočekaće Partizan u 10. kolu ABA lige

Dva tima u različitom raspoloženju ulaze u duel, čiji je početak pomeren za dan ranije, pošto su crveno-beli izašli u susret Partizanu koji očekuje duel sa Hapoelom u Evrokupu u sredu.

 

Formalno gostujuća ekipa neće biti ni bez podrške, pošto će „grobari“ dobiti 500 ulaznica, a crveno-beli uprkos sjajnoj formi ne preuzimaju ulogu favorita, pa je njihov trener Dejan Radonjić sa uvažavanjem govorio o usponu forme rivala.

 

„Partizan je u dobroj formi i u Turskoj su, bez Mačvana (u Evrokup meču sa Banvitom), pokazali da su bolji nego na početku sezone. U derbiju nema favorita, bez obzira na situaciju. Što se nas tiče, svaki od Zvezdinih igrača jedva čeka da istrči na teren i pruži svoj maksimum“, poručio je, između ostalog, Radonjić.

 

On neće računati samo na povređenog Stefana Jovića, dok je pitanje koliko na drugoj strani može pružiti roviti Milan Mačvan. Navijači crno-belih i dalje očekuju ozvaničenje povratka Aleksandra Pavlovića, a trener Vujošević pružanje maksimuma protiv lidera ABA lige.

 

„Nismo u ravnopravnoj situaciji, rezultati Partizana koji su bili na vrhunskom nivou nisu ispraćeni uprkos svim obećanjima (nova sala, sponzori…). Borimo se za izgubljene stvari, ali to i jeste aristokratski. Sa tom filozofijom ćemo i izaći u nedelju na teren. Kada dođe utakmica ovakvog nivoa i stepena strasti, nije lako preneti ulogu favorita sa papira na parket. Ako izađemo i pružimo svoj maksimum, ja ću biti zadovoljan“.

 

Crveno-beli su lideri ABA lige sa maksimalnim učinkom posle devet utakmica, Partizan na Jadranu ima pet pobeda, a različiti su i rezultati u Evropi. Zvezda ima 4-3 u evroligaškoj grupi D, u četvrtak je nadigrala Neptunas sa 79:62, dok Partizan „kuburi“ sa završnicom mečeva i ključnim šutevima, pa je ostao na začelju u Evrokupu, posle poraza od Banvita na gostovanju sa 90:85 posle produžetka.

Meč u hali Pionir počeće  večeras u 19 časova.

(sport.blic.rs)

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR