DOKTORI I POLICIJA PLAKALI: Šestomesečna beba seksualno zlostavljana i lomljene joj kosti

0
NextWEB hosting

Šestomesečna muška beba iz Slatine kod Jagodine primljena je u petak u jagodinsku bolnicu sa znacima lomljenja kostiju, prebijanja i seksualnog zlostavljanja, kaže izvor Blica.

Lekari, policija i socijalni radnici plakali su kada su konstatovali da beba ima prelom desne ruke i da je koleno leve noge iščašeno. Svuda po glavi, licu, vratu i telu bili su krvni podlivi i hematomi, kao i hematomi i podlivi na preponama mališana, što može da govori o nekoj vrsti seksualnog zlostavljanja.

 

Majka (17) i otac (47) su se branili rečima da je beba sama pala i tako povredila ruku i telo.

 

– Dete je pretučeno, prebijano i lomljeno po celom telu. Sumnja se da je majka zlostavljala bebu, jer je lekarima pričala da ga je tukla kada plače. Beba i majka smešteni su u bolnicu, ali dete je odvojeno od majke u drugu prostoriju. Lekari, socijlani radnici i policija su plakali i povraćali kada su slušali majčine izgovore, a šokirala ih je i uznemirala njena ravnodušnost prema detetu i odsustvo emocija – priča izvor Blica.

 

Pre dva meseca beba je bila u bolnici zbog preloma butne kosti. Baš to je bilo sumnjivo lekarima i ukazivalo na zlostavljanje, jer se roditelji uzastopno pojavljuju sa sličnim provredama bebe. Postoji sumnja da je bebin život ugrožen i da su nebrigom nanete povrede.

 

– Majka je bila pod starateljstvom Centra za socijalni rad u Varvarinu. Oni su dali saglasnost za brak, iako je maloletna. Majka je sniženeog intelektualnog i psihološkog kapaciteta, odnosno nema roditeljske potencijale da brine o detetu. Zbog toga su bebi dovedeni život i bezbednost u opasnost – priča izvor Blica i dodaje da postoje samo dve mogućnosti: ako nije bilo zlostavljanja, da se nađe staralac majci i detetu u okviru porodice, a druga je da dete bude oduzeto porodici.

 

Policija radi na utvrđivanju okolnosti pod kojima je beba zadobila povrede i o tom događaju je obavestila Više tužilaštvo u Jagodini i Centar za socijalni rad.

BLIC

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

seventeen + 9 =