Evo 7 obaveznih pitanja koja treba postaviti pre ulaska u ozbiljnu vezu

0
1264
NextWEB hosting

Želi li vas promeniti? Jesu li njegove potrebe važnije od vaših? Verujete li mu u potpunosti? – ovo su samo neke od stvari koje treba razjasniti pre ulaska u vezu

Verujete li mu u potpunosti?

NextWEB hosting

Prije ulaska u ozbiljnu vezu valja se zapitati vjerujete li u potpunosti potencijalnom partneru. Svatko može nositi masku stoga ga je najbolje proučiti u odnosu s obitelji jer se tu tek vidi njegovo pravo lice. Način na koji se odnosi prema roditeljima otkrit će njegov pravi karakter.

Možete li mu poveriti sve svoje tajne?

Dijeljenje svojih najdubljih tajni ultimativni je čin povjerenja, ali nije se lako otvoriti jer vas to čini ranjivima. Ako potencijalni partner svima otkriva vaše tajne ili ih čak ismijava, to može izroditi zamjeranjem i lošim osjećajima koji nisu dobar temelj za vezu.

Osećate li se ugodno u njegovom društvu?

Početni zanos lako može stvoriti privid da je veza savršena iako je to daleko od istine. Ako se partneri osjećaju ugodno jednom s drugim čak i kad nemaju ništa za reći, to može biti dobra podloga za vezu. Međutim, ako se boje biti u tišini, moguće je da se nisu spremni prepustiti.

Znate li na koji će vas način partner promeniti?

Suživot s nekim mijenja i nas same, stoga treba mudro birati. Partner nas može promijeniti na bolje, ali i na gore stoga prije nego li se upustite u ozbiljnu vezu razmislite budi li partner u vama ono dobro ili samo najgore.

Delite li ista uverenja?

Srce se lako može zavarati, ali jednom kad početni zanos prođe treba se zapitati dijelite li s potencijalnim partnerom ista uvjerenja, životne ciljeve… Naš svjetonazor je zapravo izvor svih odluka i ako se ne podudara s partnerovim to može izazvati svađe, pa i raspad odnosa u budućnosti.

Želi li vas promeniti?

Ako vas potencijalni partner nastoji promijeniti, to samo znači da nije zadovoljan samim sobom. Zreli ljudi će svog partnera voljeti onakvim kakav jest i neće ga nastojati modelirati po svojim željama, piše The Huffington Post.

Jesu li njegove potrebe važnije od vaših?

U vezi su važni kompromisi, ali ako partner već i prije ulaska u ozbiljan odnos jasno naglašava da su njegove želje i potrebe važnije od vaših, to samo znači da nije spreman za vezu već traži nekoga kome će moći naređivati. On uvijek treba biti u centru pažnje i nije sposoban brinuti za nekoga drugoga kao ni pristati na kompromis od čega se veza na kraju krajeva i sastoji.

Izvor:24sata.hr

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR