GOSTUJUĆA izložba ambasade Švedske u Rančićevoj kući

0
827
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Pozivamo Vas da u četvrtak 6. novembra u 10 časova da prisustvujete otvaranju gostujuće izložbe “Suočavanje sa klimom” ambasade Švedske u Rančićevoj kući, galerijskom prostoru Centra za kulturu Grocka.

U četvrtak 6. novembra opštinu Grocka posetiće NJ.E. g. Christer Asp, Ambasador Švedske u Beogradu. Cilj ove posete je susret sa predsednikom opštine Grocka g. Stefanom Dilberovićem i upoznavanje sa opštinom Grocka. Ambasador će posetiti Centar za kulturu Grocka i školu “Nikola Tesla”, najveću osnovnu školu u Srbiji, ali i predstaviti projekat posvećen ekologiji i klimatskim promenama.

Izložba “Suočavanje sa klimom” Švedskog instituta koju ćemo imati priliku da ugostimo u Grockoj sve do 20. novembra, nastala je u nameri da ilustruje klimatske promene. Grupa karikaturista nordijskih zemlja prikazala je duhovita i zanimljiva, ali ujedno i zabrinjavajuća razmišljanja o klimatskim promenama i njihovim posledicama. Projekat “Suočavanje sa klimom” ima za cilj da podstakne diskusiju o pitanju održivog društva i podigne svest o aktuelnim problemima zaštite životne sredine.

U okviru predstavljanja Grocke ambasadi Švedske, na otvaranju izložbe nastupaju učenici prestižne OMŠ u Grockoj, koja je na drugom mestu u Srbiji po plasmanu i rezultatima učenika.

tekst: Z. Atić

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR