ISTANBUL: Osumnjičeni za ubistvo navijača Zvezde uhapšen!?

0
NextWEB hosting

ISTANBUL, BEOGRAD – Turska policija uhapsila je osumnjičenog za ubistvo navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, preneli su turski mediji, dok generalni konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković nije mogao da potvrdi tu vest.

Marković je izjavio za Tanjug da je stupio u kontakt sa zamenikom šefa istanbulske policije koji je rekao da u ovom trenutku ne mogu da potvrde istinitost navoda o hapšenju osumnjičenih za ubistvo navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, iako mu je poznato da su turski mediji to preneli.
“Rekao sam mu da je srpska javnost veoma zainteresovana i da su i naši mediji preneli pisanje turskih medija, a on me je zamolio za strpljenje dan ili dva rekavši da ćemo imati dobre vesti i da će o tome guverner Istanbula dati zvanično saopstenje”, rekao je Marković.

“U prilog tome ide”, kako je rekao, činjenica da ga je danas nazvao javni tužilac koji vodi ovaj predmet i koji mi je rekao da će do petka popodne sigurno imati vesti.

Marković je ocenio da bi to “svakako bio doprinos otopljenju tursko-srpskih odnosa” ali da “nažalost jedan ljudski život ne može da se vrati”.
“Žao mi je što naša upozorenja na početku nisu uvažena”, rekao je generalni konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković.

U međuvremenu, iz Vlade Srbije je najavljeno da će se premijer Aleksandar Vučić sutra sastati sa turskim ambasadorom u Beogradu Mehmetom Bozajem.

Turski list “Džumhurijet” preneo je danas da je turska policija uhapsila osumnjičenog za ubistvo navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića.

List je podsetio da je policija ranije privela petoricu navijača Galatasaraja u sklopu opsežne istrage, a da pronađen novi snimak incidenta uoči košarkaške utakmice između turskog kluba i Crvene zvezde u kojem je 25. godišnji navijač crveno-belih uboden nožem.

Prethodno, policija je na informativni razgovor privela osmoricu navijača, posle čijeg saslušanja nije bilo novih dokaza.

Ipak, prema pisanju lista Hurijet, ova petorica navijača priznali su da su bili prisutni tokom obračuna, ali su odbacili bilo kakvu krivicu i izjavili da ne znaju ko je od domaćih navijača upotrebio nož.

Prema saznanjima ovog lista u sukobu je učestvovalo oko 300 navijača, ali Ivković nije bio u toj grupi, nego je stigao odvojeno sa još trojicom prijatelja i da je ubijen 250 metara od dvorane Abdi Ipekči.

Srpski ministar policije Nebojša Stefanović juče je razgovarao sa turskim kolegom, koji ga je obavestio da su formirana dva tima za otkrivanje ubice navijača Crvene zvezde, dok je ministar inostranih poslova Mevlut Čavušoglu saopštio da je privedeno sedam osoba na informativni razgovor.

Ivković je ubijen prošlog petka uoči utakmice Evrolige u Istanbulu, a sahranjen je u ponedeljak na Bežanijskom groblju u Beogradu.

Foto Tanjug, J. Pap (arhiva) Tanjug
Foto Tanjug/Z. Žestić

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

10 + eleven =