Ko bude redovno kupovao dopune i validirao ih, evo šta mu sledi

0
921
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Beograd — Ko bude redovno kupovao dopune i validirao ih prilikom svakog ulaska u autobus, tramvaj ili trolejbus, naredne godine će se i jeftinije prevoziti.

Naime, u okviru promene tarifnog sistema i tarifne politike, iz Gradske uprave najavljuju da će prema neplatišama biti još rigorozniji, dok savesnim putnicima obećavaju – beneficije.

„Izaći ćemo sa čitavim nizom mera kako bismo nagradili one građane koji redovno plaćaju prevoz, a to će, pre svega, zavisiti od broja validacija, kao i od korišćenja samih kartica. Kada se građanin validira u sistemu je informacija da je neko koristio karticu i u tom smislu će u odnosu na broj validacija biti davani određeni popusti za sledeći mesec, za plaćanje prevoza“, poručuju iz Gradske uprave.

Na jednoj strani beneficije, na drugoj – kazne. „One će od sada biti rigoroznije“, dodaju u Upravi Beograda. – Između 100 i 200 komunalnih policajaca će biti u saobraćaju, u gradskom prevozu, kao što ih ima u Londonu.

Popusti neće biti jedini novitet.

„Samo korišćenje kartice biće napravljeno tako da se prilikom overavanja skupljaju određeni bodovi, ne samo u prevozu. U planu je projekat da se napravi jedna kartica koja će se koristiti u gradskom prevozu, ali i za plaćanje komunalnih usluga. Ona bi se koristila generalno kao „beogradska kartica“ i omogućila bi da oni koji je koriste imaju određene pogodnosti.

Izradom predloga promene tarifne politike bavi se Radna grupa za stabilizaciju, konsolidaciju i unapređenje javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika u Beogradu.

b92

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR