Miting podrške Kristijanu Goluboviću!

0
790
NextWEB hosting

Prijatelji Aleksandra Kristijana Golubovića (45), koji je prekjuče pravosnažno osuđen na osam godina zatvora zbog prodaje 100 grama heroina, najavili su da će 26. novembra održati protest na Trgu Nikole Pašića, u centru Beograda!

NextWEB hosting

Golubović sa  verenicom i advokatom Gvozdenom  Grgurom

Golubović sa verenicom i advokatom Gvozdenom Grgurom | Foto: Zoran Ilić

– Svi ste svedoci farse kojom mi je nameštena ovolika nepravda da bih bio kompromitovan i satanizovan na najgori mogući način – napisao je Golubović na svom Fejsbuk profilu kada je juče iz medija saznao da će ipak morati da služi zatvorsku kaznu.

Revoltirani prijatelji odmah su se organizovali u uputili MUP-u najavu protestnog skupa, koji je zakazan za sredu, 26. novembar u podne, na Trgu Nikole Pašića.

Kristijan osuđen za dilovanje heroina

Kristijan osuđen za dilovanje heroina

„Aleksandar Kristijan Golubović je dobar čovek kojeg voli omladina, a koji je žrtva jednog pogrešnog sistema. On je proveo mnogo godina u zatvorima, umesto da se njegov potencijal, pre svega intelektualni, fizički, a i moralni, iskoristi u pozitivne svrhe. On je primer deci šta ne smeju da rade“, objavljeno je na Fejsbuku u pozivu na protest.

U Nemačkoj prodaje majice, kod kuće ga čeka robija

U Nemačkoj prodaje majice, kod kuće ga čeka robija

Organizatori očekuju da će se na protestu okupiti do 1.000 poštovalaca Golubovićevog lika i dela.
– Pokazimo ministrima pravde i unutrašnjih poslova kako im službe funkcionišu. Dođite da čujete istinu – napisala je jedna Golubovićeva prijateljica.

Ekipa „Alo!“ juče nije uspela da stupi u kontakt sa Golubovićem, a sudeći prema njegovim postovima na Fejsbuku, on se i dalje nalazi u Nemačkoj, kuda je otišao pre izricanja presude.

 

dokument

– Vratiće se danas, na svoju krsnu slavu Aranđelovdan – kratko je rekla za „Alo!“ Kristijanova verenica Ivana Veljović, koja je u sedmom mesecu trudnoće.

Advokat: Slučaj pred Vrhovnim sudom?

Advokat Gvozden Grgur, Golubovićev branilac, rekao je za „Alo!“ da razmatra i pisanje žalbe Vrhovnom kasacionom sudu u formi zahteva za zaštitu zakonitosti.
– Predočićemo gde je sve izvršena povreda zakona u toku postupka, a takođe ćemo i izvesti nove dokaze koji do sada nisu objavljeni. Jedini dokaz koji je prvostepeni sud i izveo u svom postupku jeste izkaz svedokinje koja je prvobitno teretila moga branjenika, a kasnije je promenila iskaz, Međutim, sud je prihvatio onaj iskaz koji je bio nepovoljniji za odbranu bez posebnog obrazloženja. Ovako oštrom kaznom zatvora se sigurno neće postići svrha kažnjavanja – rekao je Grgur.

IZVOR:ALO.RS

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR