NAJAVA: Otvaranje izložbe „Kolaž“ autorke Milene Batak u petak 21.11. u 18 časova, Rančićeva kuća

0
918
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Pozivamo Vas da u petak 21. novembra 2014. godine u 18 časova prisustvujete otvaranju samostalne izložbe „KOLAŽ“ autorke Milene Batak, u galerijskom prostoru Centra za kulturu Grocka, Rančićeva kuća, Majevička 9 u Grockoj.

Na otvaranju izložbe nastupaju učenici Muzičke škole Grocka, koja je trenutno na 2. mestu u Srbiji prema uspehu i rezultatima učenika:

1. Magdalena Antić, 1. razred, violončelo, kl. K. Dimić
Baklanova: Preludijum

2. Jovana Todorović, 4. razred, klavir, M. Kovačević
J. S. Bah: Menuet u Ge-duru

3. Tamara Simonović, 2. razred, violina, kl. K. Pejović
H. Persel: Arija

4. Nemanja Milošević, 2. razred, gitara, kl. J. Ilić
D. Bogdanović: Valcer za tužni oblak
N. Koste: Mazurka

5. Petar Sojkić, 5. razred, klavir, kl. M. Kalinić
Džilok: „Tužni valcer“

korovi poz.cdr

Zorica Atić, istoričarka umetnosti, u pregovoru kataloga navodi: „… Kolaži Milene Batak rađeni su tradicionalnom kolažnom tehnikom, izrezivanjem i lepljenjem, uz likovnu intervenciju linijom. Pored umetanja novinskog papira, ambalažni karton najčešći je element kolažiranja. Nosilac likovnosti jesu oblik i naglašena linija.
Slikarka svojim pristupom kolažu zalazi u oblast enformela. Ne postoji određeni motiv ili zamišljena celina, već je vodilja slučajnost, spontanost i podsvesno oblikovanje. Milena Batak ne teži predmetnosti. U njenom radu i likovnom pristupu važniji su sam proces i likovna igra od krajnjeg rezultata. Ovi kolaži, takođe, nisu uvek pričvršćeni za podlogu, tako da osvajaju i treću dimenziju. Zalepljeni, oni su slika. Okačeni, pretenduju na skulptoralni doživljaj u kontrastu oblika i senki. Kolažiranje ove vrste je, pored likovnog istraživanja i igre, istovremeno i doživljaj umetnosti u njenom osnovnom značenju, gde je svrha rada – u samom radu.“

Izložba je otvorena za posetioce do 12. decembra 2014 godine.

Dobrodošli!

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR