Predsednik GO Grocka Stefan Dilberović jutros gostovao na ”Puls” radiju (VIDEO)

0
1470
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Danas je predsednik Gradske opštine Grocka Stefan Dilberović bio gost jutarnjeg programa ”Puls” radija

Predsednik GO Grocka Stefan Dilberović danas u 9 časova bio je gost u Jutarnjem programu na Radio Pulsu. i tom prilikom bio je u prilici da slušaoce upozna sa trenutnom situacijom na našoj opštini.
– Jako teška finansijska situacija pogodila je celu zemlju,pa i našu opštinu. Opštinski buđet je ove godine smanjen za 83 miliona dinara i to nas je duboko pogodilo s obzirom na obaveze i dugove koje smo nasledili– rekao je predsednik Stefan Dilberović i istakao da je opština Grocka , beogradska opština sa najvećima nasleđenim dugom koji iznosi oko 6 miliona evra i koji se mora vrati, jer ne postoji opravdanje za nerad i nesnalaženje.

Predsednik je strpljivo odgovarao na mnogobrojna pitanja koja se tiču opštine Grocka i njenih građana. Govorio je o rušenju starog Doma zdravlja u Vinči i izmeštanja pijace na to mesto, o planovima za izgradnju pijace u Kaluđerici u narednoj godini, o renoviranju mesnih zajednica na teritoriji opštine Grocka, o rešavanju vodosnabdevanja u Ritopeku, o asfaltiranju ulica u naselju Šugavac u Kaluđerici,o saniranju štete od poplava i klizišta i pružanju pomoći ugroženim licima, o poseti Švedskog Ambasadora i o planiranim ivesticijama sa kojima je ambasador upoznat prilikom posete.Predsednik je takođe ukazao na projekte koji su sprovedeni na inicijativu mladih: teretana na otvorenom u Pudarcima, renovirano igralište u Kaluđerici, dečiji parkovi koji su izgrađeni u Grockoj,Vinči,Brestoviku, Kaluđerici i Leštanima, uvođenje video nadzora u OŠ “Nikola Tesla“ u Vinči, uvođenje besplatne internet zone, za sada na 3 ,a planira se na još 5 lokacija na teritoriji opštine. Da opština vodi brigu o starima licima predsednik je potvrdio rekavši da je opština ove godine donirala finansiska sredstva za saniranje sanitarnog čvora u „Gerontološkom centru“ u Grockoj. Takođe je govorio o planovima za sledeću godinu, a to je proširenje grobnih mesta u Grockoj, rekostrukcija ulice koja se prostire od crkve do pešačke zone u centru Grocke, uređenje centra u kaluđerici, asfaltiranje prioritetnih ulica na teritoriji opštine Grocka, izgradnja reciklažnog centra na Deponiji u Vinči i izgradnja kompanije Ikea, koja će delom pripadati i našoj opštini.

Evo nekoliko najinteresantnijih predsednikovih odgovora na pitanja voditelja emisije:
– Našli smo rešenje da nam Maxi ustupi parcelu pored njihovog diskonta i u narednoj godini krenemo u izgradnju pijace- rekao je predsednik Stefan Dilberović na pitanje o izgradnji pijace u Kaluđerici.
– Postoji više od 500 neasfaltiranih ulica na teritoriji Grocke i to je ѕa nas ozbiljan problem. Cilj nam je da sledeće godine asfaltiramo što više prioritetnih ulica- odgovorio je predsednik na pitanje asfaltiranja ulica na teritoriji opštine.

-Ovogodišnje Gročanske svečanosti bile su najsadržajnije i humanitarnog karaktera, kako bi se pružila pomoć licima koja su bila ugrožena u periodu poplave. Što se tiče manifestacija podigli smo ih na još veći nivo i od pre dve godine uveli smo još neke nove– odgovorio je predsednik na pitanje koje se odnosilo na Gročanske svečanosti.
– Mnogi zameraju i skeptični su zato što sam mlad, ali ipak mislim da moja mladost donosi energiju koja je ovoj opštini potrebna. Vreme je da se u Grockoj promeni politička situacija i da dođu nove generacije , jer smatram da je 20 godina vladavine nekih ljudi sasvim dovoljno i da na ta mesta treba da dođu mladi i stručniji-rekao je predsednik na samom kraju emisije.

10369116_742525469155527_7094284154713797804_n

U nastavku možete preslušati celu emisiju:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR