Rančićeva kuća: U četvrtak u 10h pozivate se na otvaranje gostujuće izložbe ambasade Švedske

0
869
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Pozivamo Vas da u četvrtak 6. novembra u 10 časova da prisustvujete otvaranju gostujuće izložbe “Suočavanje sa klimom” ambasade Švedske u Rančićevoj kući, galerijskom prostoru Centra za kulturu Grocka.

U četvrtak 6. novembra opštinu Grocka posetiće NJ.E. g. Christer Asp, Ambasador Švedske u Beogradu. Cilj ove posete je susret sa predsednikom opštine Grocka g. Stefanom Dilberovićem, upoznavanje sa opštinom Grocka kroz obilazak Centra za kulturu i najveće osnovne škole u Srbiji, ali i predstavljanje projekta posvećenog ekologiji i klimatskim promenama.

10177440_10205435360467159_6188873972271917329_n

Ambasador Švedske je čitav dan izdvojio za obilazak naše velike opštine. Poseta počinje dolaskom u GO Grocka i susretom sa predsednikom opštine Grocka. Sledi konferencija za štampu, a za 10 časova zakazano je otvaranje izložbe “Suočavanje sa klimom” Švedskog instituta u ekološkom ambijentu Rančićeve kuće, galerijskom prostoru Centra za kulturu Grocka.
Na otvaranju izložbe nastupiće učenici Muzičke škole u Grockoj, koja za koji dan slavi 20 godina svog postojanja i uspešnog rada.

krister-asp578295_526274414079541_165330832_n
Izložba “Suočavanje sa klimom” Švedskog instituta koju ćemo imati prilike da ugostimo u Grockoj sve do 20. novembra, nastala je u nameri da ilustruje probleme klimatskih promena. Grupa karikaturista nordijskih zemlja prikazala je zanimljiva, ali ujedno i zabrinjavajuća razmišljanja o klimatskim promenama i njihovim posledicama. Izložba je deo napora Švedske na promovisanju održivog razvoja pod nazivom “Suočavanje sa budućnošću-održivost na švedski način”. Projekat “Suočavanje sa klimom” ima za cilj da podstakne diskusiju o pitanju održivog društva i podigne svest o aktuelnim problemima zaštite životne sredine.

Nakon predstavljanja izložbe, ambasador Švedske u pratnji predsednika Opštine nastavlja svoj obilazak Grocke: planirana je poseta OŠ “Nikola Tesla”, najvećoj osnovnoj školi u Srbiji. Ukoliko bude vremena, ambasador će posetiti i Arheološko nalazište u Vinči.

Nadamo se da je ova poseta prva među budućim, te da će biti još prilika za upoznavanje znamenitosti, kulturnih lokaliteta i mogućnosti naše sredine, ali i za saradnju opštine Grocka sa Kraljevinom Švedskom.

tekst: Zorica Atić

foto:mc.kcbor.net

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR