RTS: Uhapšen Dragoslav Kosmajac

0
1080
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Uhapšen narko-diler Drgoslav Kosmajac i još sedam osoba osumnjičenih za saučesništvo, rekao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare u Palati „Srbija“.

Ministar Nebojša Stefanović rekao je da je posle više od četiri meseca intenzivnog rada uhapšen Dragoslav Kosmajac i još sedam osoba osumnjičenih za saučesništvo.

Nebojsa-Stefanovic-s.jpg

Ministar je na konferenciji za novinare rekao da su svi oni srpski državljani, i da su četvorica uhapšena u Sremskoj Mitrovici, a ostali u Beogradu.

Kosmajac je uhapšen u Beogradu u svojoj kući, rekao je Stefanović i dodao da niko od članova porodice Dragoslava Kosmajca nije uhapšen.

Istraga se vodila u pet pravaca, a krivična dela za koja se oni terete su od podstrekivanja na izvršenje krivičnih dela do poreske utaje.

„Mi smo veoma temeljno i pažljivo radili da skupimo dovoljno dokaza kako bi imovina bila oduzeta“, naveo je Stefanović i zahvalio svim državama u okviru Interpola kao i radnoj grupi u MUP-a, koja je formirana 25. juna.

Ovaj slučaj je bio aktuelan i pre 15 godina, ali zahvaljujući političkoj volji u Srbiji sada je dobio epilog, smatra Stefanović.

Dodao je da će Tužilaštvo odrediti visinu kazne i istakao da očekuje kaznu u gornjim granicama zbog težine krivičnih dela.

Ministar policije je poručio da nema nedodirljivih i onih kojih se država Srbija plaši.

Stefanović je ovaj slučaj uporedio sa istragom FBI i hapšenjem Al Kaponea, podsetivši da je i on „pao“ na utaji poreza.

Dragoslava Kosmajca (61) je pre nekoliko meseci premijer Aleksandra Vučić označio kao najvećeg narko-dilera u Srbiji.

U Beloj knjizi MUP-a Srbije iz 2001. navedeno je da je Kosmajac jedan od najznačajnijih trgovaca opojnim drogama.

Beogradski mediji pisali su da je Dragoljub Kosmajac, prema podacima MUP-a, povezan sa međunarodnim krijumčarima narkotika i u Južnoj Americi, odakle, navodno, organizuje transporte velikih količina kokaina za Evropu, a odavno ima i uhodani kanal za krijumčarenje kokaina iz Turske, Bugarske i Makedonije, preko Crne Gore i Srbije, za zemlje Zapadne Evrope.

(RTS)

cume-kosmajac-foto-nase-nov_620x0

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR