Saobraćajna policija pojačala noćas kontrolu saobraćaja širom Srbije, u patroli i ministar policije

0
728
NextWEB hosting
NextWEB hosting

BEOGRAD – Saobraćajna policija pojačala je noćas kontrolu saobraćaja širom Srbije, a ministar unutrašnjih poslova
Nebojša Stefanović obišao je petnaestak punktova na kojima je obavljana kontrola saobraćaja.

U vozilu marke „ford“, bez rotacije, okružen takođe civilnim vozilima, ministar Stefanović se vozio gradom, a kako je preneo RTS, rekao je da nije zadovoljan onim što je video, ali da ga to ne obeshrabruje, jer je u pitanju veoma važan posao.

Stefanović je najavio izmene u saobraćajnim propisima i apelovao na mlade vozače da ne voze bez dozvole i da ne konzumiraju alkohol, kao i da shvate da ne smeju da se trkaju na ulicama Beograda.

Takođe je rekao da se radi na pravilniku o tehničkoj ispravnosti vozila, jer se dešavalo da se automobil i ne doveze na tehnički pregled i da samo formalno dobije papire da je završio tu proceduru.

Najviše saobraćajnih nesreća, po statistici, dešava se upravo vikendom. Najrizičniji su vozači koji se vraćaju iz noćnog provoda.

Oko 600 ljudi godišnje izgubi život u saobraćajnim nesrećama u Srbiji, a tom dinamikom za pola veka Srbija na putevima izgubi grad veličine Jagodine.

Pretpostavlja se da će ove godine biti za oko 100 manje nastradalih u saobraćajnim nesrećama nego lane. Međutim, kako poručuju nadležni – to nije dovoljno. Zato narednih meseci treba očekivati izmene u saobraćajnoj regulativi.

Povod za hvatanje u koštac sa tim problemima jeste nedavna nesreća u kojoj su nastradale tri mlade osobe.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 108 saobraćajnih udesa u kojima su dva lica izgubila život, a 44 osoba je povređeno.

U Beogradu je evidentirano 49 saobraćajnih udesa u kojima je 22 osoba povređeno, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Tanjug

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR