Bogojavljenje 2015: Od danas prijavljivanje učesnika za Časni Krst

0
1578
Bogojavljenje Grocka
Bogojavljenje Grocka
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Već treću godinu za redom 19. januara na Bogojavljenje održava se plivanje za Časni Krst 

Tradicionalna manifestacija „Plivanje za časni krst“ biće održana na Bogojavljenje, u ponedeljak 19. januara, u 12 časova na Dunavskom keju u Grockoj.

Kako su nam rekli iz oganizacionog odbora „Litija i plivanje za Časni Krst“ Grocka 2015 , od danas učesnici koji se žele prijaviti za plivanje mogu kontaktirati ove osobe na sledeće brojeve telefona: Miroljub Radojević Trale na 066\8064-111 i Predrag Janković Zmaj na 066\8062-268

Takođe su nam rekli da već ima desetak prijavljenih plivača i da je interesovanje veliko, obzirom da je po opštem utisku ljudi širom Srbije koji su na bilo koji način upućeni kako je to proteklo kod nas ili pogledali Jutjub klipove sa predhodne 2 manifestacije, Grocka je ostavila najlepši sveukupan utisak što se tiče same organizacije, lepote našeg Dunavskog keja i ostalih dešavanja u tom danu.

Sveštenstvo Hrama svete Trojice i organizacioni odbor, uz podršku glavnog pokrovitelja GO Grocka i sponzora, darivaće svakog plivača, koji će za uspomenu na ovaj događaj dobiti: bade mantil, malu ikonu, zahvalnicu, kalendar, majicu, peškir, krstić, šal, kapu i zajedničku fotografiju, a onaj ko prvi bude stigao do Časnog Krsta biće još darivan zlatnim krstom od 3,3 grama koji tradicionalno daruju gročanske zlatare “Mijić“ i “Koak“, drvenim krstom, plaštom, cvetnim vencem i velikim crvenim peškirom.

Na vodi sa svojim čamcima biće i članovi Nautičkog kluba “Dunavac“ iz Grocke, a za sve učesnike i sponzore posle plivanja biće organizovan ručak na splavu “SJAJ“ gde će na meniju biti lovački gulaš.

Uslovi prijavljivanja:

-Svi stariji od 18 godina, dok će mlađi moći plivati samo uz potpis roditelja

-Učesnici moraju biti srpske veroispovesti i kršteni u pravoslavnoj crkvi

-Svi učesnici moraju proći zdravstveni pregled i moraju imati potvde od lekara

-Ukoliko lekar ustanovi da plivač nije zdravstveno spreman, takav neće moći da učestvuje

-Plivači će pred start izlačiti brojeve da bi se obezbedio bezbedan skok

Sve ostale uslove ukoliko bude potrebe, organizacioni odbor doneće na svojim sastancima, a biće organizovan i sastanak sa plivačima nekolko dana pre Bogojavljenja.

Eto dragi naši čitaoci, mi smo se potrudili da saznamo sve što se tiče ove manifestacije, a sada je na vama da se prijavite ili dođete 19. januara na Dunavski kej i pogledate ovu manifestaciju koja je u zadnje 2 godine oborila sve rekorde posećenosti na ovom lokalnim prostoru. Da podsetimo da je prema procenama policije i medija 2013. Litiji i plivanju prisustvovalo oko 2.500, dok je taj broj u 2014 porastao na oko 4.500 posetilaca.

Zanimljivo je pogledati kako je ova manifestacija protekla 2013 i 2014, evo klipova:

Autor:Trale Miroljub Radojević

 

 

 

 

 

 

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR