GODIŠNJI HOROSKOP: Pogledajte šta vam zvezde predviđaju u 2015

0
875
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Horoskop za sve znakove Zodijaka, pripremila je za Vas astrolginja Irena.  Što Vas očekuje u 2015. godini, pročitajte u našem godišnjem horoskopu!

OVAN

Oni koji žele da napredovati u karijeri, ovo je povoljna godina. Iskoristite neku gužvu i pokrenite se. Sagledajte neka svoja dosadašnja iskustva, naročito greške koje ste pravili u prethodnim godinama. Od kraja zime (marta mjeseca) vas očekuje mogućnost da birate. Ako planirate pokrenuti privatan posao, povoljno vam je sve što je vezano za inozemstvo i strance ili dolaze preko granice. Ono što je bitno je da će se mnoge vaše unutrašnje dileme umiriti i vi lovite pravac. Osjećaj sigurnosti vam se ponovo vraća nakon nekoliko  godina. Oni koji su u braku, već dvije ili tri godine su u stanju nekakvog trpljenja tako da je vrijeme da to prekinu, kakav god ishod bio. Možda postoji suviše veliki uticaj trećih osoba u vaš odnos. Kako god bilo, od kraja ljeta to ćete rasteretiti i imate potrebu da se više posvetite sebi i stvarima koje su vam bitne.  Za pripadnike ovog znaka koji su slobodni, prva polovina godine donosi interesantna iznenađenja. Neki mogu da se vrate na stare priče ili mogu da uđu u vezu sa nekim koga dugo poznaju. Tokom proljeća je mogući ulazak u neku tajnu vezu ili vezu sa osobom iz drugog mjesta. U prvoj polovini godine se bavite sobom. Podižite imunološki sistem i povedite računa o slabim točkama svog ogranizma. Koža, funkcija bubrega, glava i donji dio kičme mogu vas opteretiti.

BIK

Partnerski odnosi su i dalje naglašeno bitni kod većine. Koliko god vi željeli samostalno da funkcionirati, to ide teško. Prinuđeni ste da pravite kompromise (naročito rođeni sredinom maja). Ipak ako odigrate pametno to će vam donjeti ozbiljna poboljšanja koja ne možete  pretpostaviti na samom početku. Imate mogućnost da se udružujete sa ljudima na položaju i oni su vam naklonjeni, opet pod uslovom da napravite kompromis. Veoma vam je dinamična prva polovina godine i tu postavljate izvjesne bitne osnove za dalje funkcioniranje. Mnogi će tada promijeniti posao ili branšu. Tokom druge polovine godine ste mirniji i sve vam nekako ide lakše. Imate osećaj da vas prati sreća u nekim neočekivanim situacijama koje se dešavaju. Oni koji su rođeni tokom aprila su pretrpijeli najviše iskušenja u 2014. godini tako da će biti mirniji u naradnoj godini. Za ostale, trudite se da vas emocije ne ponesu suviše. Mnogi imaju potrebu da prave dugoročnije planove. Ipak budite fleksibilni do jeseni. Slobodni Bikovi će početkom godine imati dvojne odnose sa suprotnim spolom. Jedan odnos može se izdefinirati krajem marta. To je ili netko tko se pojavio preko posla ili prijatelja. Postojat će razlika u godinama i obrazovanju, ali vas to neće brinuti. April je mjesec u kome vaše emocije rastu i imate potrebu da se zaljubite ili produbite odnos. Mnogi će se tada odlučiti za brak ili zajednički život. Vaš znak se odnosi na hranu tako da vam se ne savijetuju rigorozne dijete (vi to psihološki teško podnosite). Samo malo regulirajte prehranu i više se fizički aktivirajte. Dosta vremena provodite na poslu, kupite udobniju stolicu. Tokom ljeta vam je stomak slaba točka. Od jeseni se zdravstveni dio bitnije popravlja.

BLIZANCI

Poslovne okolnosti polako počinju da se miču s mrtve točke. Već početak godine vam donosi izvjesnu destabilizaciju. Možete da radite dva posla ili neki hobi pretvorite u dobar izvor prihoda. U suštini  razmislite čime biste se to bavili! Još se borite sa nekim lošijim uslovima rada, ali će se to konačno bitnije popravljati od avgusta. Prijatelji će se nalaziti na odgovarajućim pozicijama pa mogu da vam pomognu (direktno ili indirektno), iskoristite tu prednost tokom proljeća i početka ljeta. Sve vas navodi na to da će se vaš poslovni dio ozbiljnije stabilizirati do kraja godine. Ako se odlučite za pokretanje privatnog posla,  teško da ćete uspjeti potpuno sami. Blizance neće držati mjesto kao i do sada. Ako ste slobodni, u prvoj polovini godine ćete tražiti dinamične partnere koji će moći da isprate vaš tempo. Vjerojatno će postojati bitna razlika u godinama osoba koje će vam biti interesantne. Svakako nećete obraćati pažnju na te formalnosti. Možda se netko iz kruga obitelji ili prijatelja neće slagati sa vašim izborom, ali ćete i to postaviti na svoje mjesto ili jednostavno držati u tajnosti neko vrijeme. Proljeće i početak jeseni su vam najinteresantniji periodi za zaljubljivanje. Svakako nećete biti sami u ovoj godini. A koliko ćete biti zadovoljni, ovisi kako će vam ići u poslovnom dijelu. U slučaju da uđete u vezu sa osobom koja može vam pruži podršku, vrlo brzo ćete razmišljati o zajedničkom životu ili braku. Povedite računa o kičmi.. Sve ono što pokušavate da ignorirate u zdravstvenom smislu ima tendenciju da se zakomplicira.

RAK

Protekle godine su vam donijele dosta destabilizacije na polju posla i financija. Kao da će vam se to konačno isplatiti u ovoj godini. Oslonite se na svoje unutrašnje impulse. Krećite se i putujte što više, naročito u prvoj polovini godine. Jednostavno vas neće držati mjesto. Mnogi će željeti da pokrenu nešto privatno i ozbiljnije se osamostaliti. Iskoristite kraj zime i početak proljeća. Ako želite da mijenjate nešto u vezi nekretnina ili podižete kredit, sačekajte septembar mjesec. Financije će se stabilizirati do kraja godine. Vjerojatno postoje dugovanja koja vučete, tu vam stoje  sretne okolnosti. Akcenat je na vašim željama ali i na obuzdavanju temperamenta da biste došli do zacrtanog cilja. Vi ste znak koji voli sigurnost u emotivnom dijelu. Kod većine postoji potreba da se nešto riješi na tom polju, bilo kog da ste statusa. Prva polovina 2015. godine je više posvećena nekim drugim aktivnostima. Nezadovoljstvo je prisutno jer teško balansirate između onoga što možete i želite. Slobodni će imati prilike da uđu u veoma interesantnu vezu početkom proljeća i krajem jeseni. Vjerojatno je to osoba koja je rastrzana nekim obavezama baš kao vi. Čitavo ljeto obećava lijepe trenutke. Vrlo brzo ćete poželeti da konkretizirate odnos. Oni koji su u dužim vezama, početkom ljeta se odlučuju na brak. Oni koji su već u braku u drugoj polovini godine čeka bitno rasterećenije. Obaveze se mijenjenjaju i kod vas i kod voljene osobe. Imate više vremena za zajedničke trenutke. Realizirat ćete neki zajednički osmišljen plan. I dalje ste u periodu kada možete se bitno udebljati pa je potrebno više računa da povedete o svojim navikama. Kontrolirajte krvnu sliku jer ćete kroz to najpre “vidjeti” šta vam fali i šta vam je činiti. Uz to, pazite na pluća i kičmu.

LAV

Za većinu je ovo relativno mirna godina. Niste navikli da se nalazite u teškim odnosima, ali se to spontano desilo još tokom protekle godine. Trebate se prilagoditi  okolnostima svremena na vrijeme. Dosta pažnje ćete usmjeriti na pitanja nekretnina, možda nasljedstva, obitelji i rođaka. Tokom 2015. godine u stvari treba sve da postavite na svoje mjesto. Samim tim ćete imati osnovu za neke bitne promijene koje slijede u narednim godinama. Mnogi će se na neki način suočiti sa prošlošću. Ako želite da pokrenete privatan posao,  to vam se ne savjetuje u ovoj godini. Možete očekivati jaku konkurenciju i dosta borbe, a životna energija vam nije na zavidnom nivou jer ste razapeti na više strana. Više se usmjerite na privatan dio i tu riješavajte stvari koje su vam bitne. Nakon napronijih godina koje ste ostavili iza sebe, osijećate da su velike promijene blizu. Već sam ulazak u 2015. godinu označava bitne promjene. Do aprila ćete na neki način lutati, a tada upoznajete nekoga tko će vam pomoći da pobjegnete od posla i svakodnevnice koja vas samo umara. Može da se desi ograničenje u smislu da je u pitanju osoba iz drugog grada, ali to ne treba vam predstavljati problem. Suzbite pretjeranu emotivnost i promijenite način na koji se borite za ono što želite. Mnogi će naizgled postati ravnodušni. Budite oprezni u saobraćaju i pazite se povreda ekstremiteta u prvoj polovini godine. Vama u suštini treba promijena u nekim svakodnevnim aktivnostima, da imate više vremena za sebe! Međutim, to vam uvijek fali, pa ne dozvolite da toliko narušite svoje zdravlje da morate da se njime bavite.

DJEVICA

Sada je akcenat na promjenama. Bitno je da želite i da ste otvoreni za informacije koje dolaze do vas. Sve olakšavajuće okolnosti vam idu preko prijatelja, bilo da vam oni pomažu direktno ili indirektno. Mnogi će planirati i nešto vezano za inozemstvo i strance. U slučaju da to ne realizirate do kraja maja, sačekajćete septembar. Ali svakako ne odustajte od te zamisli. Jesen je uspješna bez obzira koje pozicije da imate do tada. Neka nova vrata vam se otvaraju a na vama je samo da iskoristite ono što je pred vama. Svakako prijatno iznenađenje, za mnoge i neočekivano. Ljeto vam donosi jaki nalet kreativnosti i romantike, maksimalno iskoristite ovaj period da napunite baterije. Početkom jeseni (septembar) će vam se pojaviti netko interesantan i to upravo preko posla. Međutim, ne savjetuje vam se ulazak u tajnu vezu, bilo da ste slobodni ili zauzeti. Mogući su problemi početkom oktobra, pa sve do polovine novembra. Savijet vam je da se usmjerite na neke zajedničke aktivnosti ili na zajedničko putovanje, ili ćete se udaljiti na neko vrijeme i provoditi ga u osobnim aktivnostima. Tokom čitave godine izbjegavajte da ulazite u veze sa partnerima koji ne žive u mjestu u kom ste vi jer će vam to na kraju predstavljati problem. U prvoj polovini godine se i dalje borite sa nekim svojim strahovima. Obično dobro podnosite stres a odreagirate tek kada prođe, pa su vam u tom smislu najlošiji april i juli mjesec. Takođe povedite više računa o grlu i vratnom diijelu kičme, zubima u donjoj vilici.

VAGA

Došlo je vrijeme da malo više vremena posvetite sebi i osobnom napredovanju. Iskoristite sve pozitivne karakteristike vašeg znaka jer ćete kroz njih najprije izbiti u prvi plan. U prvoj polovini godine mnogo bolje funkcionirate u okviru partnerskih odnosa. Neka partnerstva mogu  vam biti i nametnuta. Svakako možete odlično da organizirate posao i prepustite nekom drugom da se bavi stvarima koje vama ne idu od ruke ili vas ne interesiraju, budite mudri. Aspekt javnosti je naglašen, pa je jako bitno kako ćete predstaviti nešto. U drugoj polovini godine možete se naći u nekoj većoj organizaciji ljudi, ili ako ste već tu,  svakako ćete se brzo izdvojiti iz mase i napredovati. Komunikacija sa ljudima na položaju vam je odlična i to trebate iskoristiti. Na kraju godine ste zadovoljni postignutim. Mlađe Vage mogu da nađu posao u struci, samo budite uporne. Postajete smireniji i počinjete da konkretizirate što je to što vam treba ili fail na bilo koji način. Nećete se zadržavati na površnim odnosima i nećete gubiti vrijeme na ljude koji to jednostavno ne zaslužuju. Ne želite više biti u stanju trpljenja. Ljeto će vam biti interesantno. Juni vam donosi dosta flertova,  a  kraj septembra i zaljubljivanje u osobu iz drugog grada ili druge vjere. Zauzeti pripadnici znaka će u prvoj polovini godine zapostaviti intimu, opustit će se tokom ljeta i od jeseni ponovo uspostaviti dobar odnos pun razumijevanja i pažnje. Kičma, mišići i živci su vam slabe točke do jeseni.. Druga polovica godine vam je svakako bolja. Tokom zime povedite više računa o sinusima.

ŠKORPION

Već ste se naučili strpljenju pa će vam mnogo toga lakše pasti. Mnogi planovi se pokreću sa mrtve točke, naročito ako imaju veze sa inozemstvom ili državnim ustanovama. Oko nečega ste se načekali. Ovo je nešto teži period za Škorpije rođene u trećoj dekadi. Ostali mogu  računati da mnogo toga dolazi na svoje mjesto. Iz prethodnog teškog perioda sada izlazite mudriji i zadovoljniji. Moguća su vam izvjesna iskušenja tokom proljeća i početkom ljeta. Samo pokažite da ste naučili lekciju i sve će biti bolje nego što očekujete. Ako niste do sada, vrijeme je da mijenjate svoju rutinu i ustaljeni način razmišljanja!  Naglašena je mogućnost da uđete u tajnu vezu ili odnos sa dosta mlađom osobom. Aspekti su takvi da sve što pokušate nekako na kraju ne ispadne dobro za vas. Muškarci rođeni u ovom znaku su u nešto boljem položaju i mogu očekivati najinteresantnija dešavanja tokom aprila i juna mjeseca. Druga polovina godine je lakša, za dame naročito avgust i septembar. Svakako ćete kraj godine dočekati zadovoljni i sa nekim novim životnim (emotivnim) iskustvom. Povedite računa o donjem dijelu stomaka, sinusima, kostima i zglobovima. Prioritet je i da punite baterije, dovoljno spavate.

STRIJELAC

U 2015. godini je akcenat na međuljudskim odnosima. Neki ljudi mogu da vas razočaraju, neki suradnici neće više biti u vašem okruženju. Vi ste svakako zaštićeni od raznoraznih gluposti koje će se dešavati u vašem okruženju. Oni koji su bez posla, do proljeća mogu  očekivati zaposlenje. Odličan ste posrednik i to možete da unovčite u drugoj polovini godine.  Početkom godine, zauzeti Strijelci imaju potrebu da sumiraju svoje emocije i dešavanja iz prethodnih godina. Mnogi će dalje krenuti sami. Ako se odlučite da ipak održite emotivnu priču u kojoj se nalazite,  prihvatite odgovornost koju taj odnos nosi. Veći dio tereta ćete prihvatiti na sebe. Tokom ljeta možete na neki način biti odvojeni od voljene osobe (prvenstveno tokom jula i avgusta), a tokom jeseni se stvari vraćaju u normalu. Ne dozvolite prijateljima da se miješaju u vaš emotivni život jer to neće biti dobro za vas.. Ne dozvolite da sumnjate u sebe jer vi uvijek dajete svoj maksimum. Zdravstveni dio nije loš tokom čitave godine. Mogući su poblemi sa nesanicom, metaboličkim procesima i koljenima. Samo malo računa povedite o svom zdravlju i sve će biti u najboljem redu.

JARAC

Većinu očekuje burna godina. Već sam početak 2015. godine naglašava izvjesene promjene. Doduše, one se vjerojatno neće desiti prije marta ili početka aprila. Na jedan lakši način sredinom godine možete doći do posla ili napredovati na trenutnom poslu. Sve vaše odluke su prikazane kao mač sa dvije oštrice. Upravo je zbog toga bitno da odaberete pravi trenutak i da raspolažete svim informacijama. Od septembra nećete imati toliko uticaja na ono što se dešava na poslovnoj sceni. Iskoristite ono što možete do tada. Sam početak godine vam je svakako najpovoljniji da se emotivno pokrenete i nađete osobu koja bi vam odgovarala. Imate potrebu da se bavite sobom, i fizički i mentalno. U prvoj polovini godine centar vašeg interesa će više biti posao i potreba da se osamostalite. Tokom proljeća i početka ljeta ćete biti nekako nezainteresirani za emotivni dio, a nije da neće biti ponuda. Druga polovina godine je mnogo lakša. Slobodni pripadnici znaka u junu i julu imaju najvećih mogućnosti da uđu u veoma perspektivnu vezu. Jesen je vezana za interesantne ali više strastvene kontakte, naročito kao žena rođenih u ovom znaku. Zauzeti u drugoj polovini godine napokon mogu da odahnu. Dolazi priželjkivana prinova ili proširenje prostora.. Oko nekih ozbiljnijih problema je potrebno da se angažirate tako što mijenjate režim prehrane. Imunološki sistem će najviše trpijeti zbog stresa,  a tada ste na udaru virusa.

VODENJAK

Ulazite u period koji vam donosi stabilizaciju. Ako želite promijene, iskoristite sve do avgusta. Obnovite neke stare kontakte jer vam kroz to ide očekivana realizacija. Odnosi sa kolegama mogu se kompliciraju (naročito tokom februara, jula i oktobra). Povedite računa ako surađujete sa rođacima ili strancima. Ako tražite posao, kroz slučajan susret sa prijateljem kojega dugo niste vidjeli može da dođe do razriješenja. Na vama je da tokom čitave godine samo održavate postojeće pozicije. Krajem godine povedite računa o nekim pravnim stvarima. U prvoj polovini godine privlačite poglede osoba koje su vam različite po karakteru. Suprotnosti se dobro dopunjuju i to može da vam bude interesantni jedno izvesno vreme, naročito osobe koje se pojavljuju tokom marta i početkom aprila. Možda imate nedefinirane odnose ili tu osobu smatrate prijateljem. Svakako će vam to biti ugodno iznenađenje. Kraj jeseni i tokom zime ste više usmereni na posao i financije jer je emotivni dio stabilan. Zauzetim pripadnicima znaka je prva polovina godine nešto teža. Kao da partner ignorira neke vaše zahtijeve ili potrebe. Slaba točka vašeg znaka su nervi i psiha. U tom kontekstu biste trebali povesti računa tokom jeseni i zime. Inače vam je zdravstveni dio stabilan tokom čitave godine.

RIBE

U slučaju da niste zadovoljni pozicijama na kojima ste početkom godine, imate vremena do maja da razmislite šta želite. Svakako nešto što je predmet vašeg uživanja može biti odličan izvor prihoda. Iskušajte se i u stvarima za koje niste školovani. Prvo ćete ugodno iznenaditi sebe, a nakon toga i ljude iz okruženja. Imate podršku prijatelja i to će vam naročito značiti početkom godine i tokom ljeta. Intresantan je i dio vezan za inozemstvo i strance.  Proljeće i ljeto će vam biti prilično dinamičan, nekima čak i buran period. Krajem godine već možete da odahnete i prepustite se. Zauzetim pripadnicima znaka je proljeće i jesen bitan period, bilo da ćete uraditi nešto konkretno sa partnerom ili pokazati neko svoje nezadovoljstvo i vrlo brzo to popraviti. Ne povlačite se. Partner će imati želju da vam udovolji u trenucima kada pokažete šta vam to fali. Mogući su vam interesantni flertovi čak i ponude za tajnu vezu (tokom marta i avgusta). Kako god, vi ćete krajem godine donijeti neki konačan sud u vezi partnera i odnosa. Samo od vas zavisi u kom će se pravcu to nastaviti ili promijeniti. Ovo je godina u kojoj prvenstveno možete mijenjati svoj fizički izgled. Uz vrlo malo discipline doći ćete do željenih rezultata.

Izvor:astrotarot.com.hr

foto-thinkstock

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR