GROCKA: „Kuhinja sveta“ i izložba „Amate“ u saradnji sa ambasadom Meksika

0
898
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Centar za kulturu Grocka tokom decembra meseca u Grockoj organizuje radionice kulinarstva i prezentaciju kuhinja i kultura sveta.
Dani Meksika u Grockoj počinju 13. decembra u OŠ “Ilija Garašanin” programom “KUHINjA SVETA“ u saradnji sa ambasadom Meksika u Republici Srbiji. U 15 časova na radionioci kulinarstva srednjoškolci i mladi upoznaće se sa meksičkom nacionalnom kuhinjom i pripremom tradicionalnih jela.

Od 18 časova program se nastavlja prezentacijom kuhinje i kulture Meksika, gde će se degustirati hrana pripremljena na radionici i posetioci se upoznati sa umetnošću, istorijom i kulturom Meksika kroz vekove. Uz meksičku nacionalnu muziku predstaviće se i filmski serijal “Duša Meksika” sa epizodama Buđenje mezoamerike, Pejzaž piramida i Deca sunca, režisera i scenariste Ektora Tahonora.

Publika će u Rančićevoj kući, galeriji Centra za kulturu Grocka, moći da pogleda grupnu izložbu naivnе umetnosti Meksika pod nazivom “Amates”. Izložba se sastoji od 28 slika rađenih na tradicionalnom amate papiru, koji danas doživljava svoje zlatno doba u naivnom slikarstvu Meksika. Izložba je otvorena za posetioce do 27. decembra 2014. godine.

tekst: Zorica Atić

DSC_0715

DSC_0725

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR