GROCKA: “Kuhinja sveta” uz koncert klasične indijske muzike

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

U Grockoj je otpočela sa radom radionica “Kuhinja sveta” prezentacijom nacionalne kuhinje i kulture Indije. Centar za kulturu Grocka svake subote tokom decembra meseca organizuje radionice kulinarstva i prezentaciju kuhinja i kultura, i to redom Indije, Meksika, Švedske i Japana. Radionice kulinarstva održavaju se u trpezariji osnovne škole „Ilija Garašanin“ u Grockoj od 15 časova.

Ove subote kuvari Nikola Alić i Aleksandar Savić uz pomoć učenika Srednje škole Grocka i mladih iz Grocke, pripremili su tri tradicionalna indijska jela: kanapee sa kus-kusom, tava pulao i šami kebab.
Nikola Alić, po struci tehnolog, publici je izložio koncept indijske kuhinje i izbor jela, dok su srednjoškolci iz Grocke predstavili ideju radionica kulinarstva.

Nakon degustacije, u nastavku večeri, beogradski bend Accompanying Sitar u sastavu Akash Bhatt (tabla) i Nenad Vještica Khan (sitar), održao je koncert klasične indijske muzike.

Program realizuje Centar za kulturu Grocka u saradnji sa ambasadama Indije, Meksika i Švedske, OŠ „Ilija Garašanin“ u Grockoj i Kendo klubom Beograd.

tekst: Zorica Atić
foto: Katarina Janković

DSC_0574

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR