Izbori u Mionici: U tri različita incidenta ima povređenih!

0
NextWEB hosting

Autor: mondo.rs  Foto: screenshot/Twitter

U prepodnevnim časovima u Mionici gde se održavaju lokalni izbori došlo je do napada na trojicu aktivista SPS, SNS i DS, u tri različita slučaja.

U centru Mionice, ispred zgrade u kojoj su smeštene prostorije stranaka prisutno je tridesetak policajaca koji preventivno dežuraju kako ne bi došlo do novih incidenata.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je danas u prepodnevnim časovima u Mionici došlo do napada na trojicu aktivista SPS, SNS i DS, u tri različita slučaja, i istakao da je takvo ponašanje u izbornom danu potpuno nedopustivo.

Stefanović je u izjavi Tanjugu rekao da se, prema do sada raspoloživim informacijama, radi o nanošenju lakših telesnih povreda od strane NN lica.

Kako je istakao, policija intezivno radi na rasvetljavanju sva tri slučaja, a u Mionicu je upućen i načelnik policijske uprave Valjeva.

Kako je istakao, policija intezivno radi na rasvetljavanju sva tri slučaja, a u Mionicu je upućen i načelnik policijske uprave Valjeva.

“Upozoravam sve učesnike izbornog procesa u Opštini Mionica da će policija preduzeti najoštrije potrebne mere da održi javni red i mir”, rekao je Stefanović.

Kako je poručio ministar policije, niko neće biti povlašćen zbog pripadnosti bilo kojoj političkoj opciji.

On je istovremeno pozvao i apelovao na sve ljude i sve one koje učestvuju u izbornom procesu da se sve sprovede u skladu sa zakonom i na miran način.

U tuči je povređen Milan Gavrilović, nosilac izborne liste DS u Minionici. Ova informacija potvrđena je i u DS, gde kažu da je Gavrilovića napalo desetak muškaraca.

“Put su mu preprečila tri crna vozila. Kada  je izašao da vidi o čemu se radi, iz tih automobila je izašlo desetak muškaraca i brutalno ga pretukli”, rekao je za “Blic” šef poslaničke grupe DS u Skupštini Srbije Borko Stefanović.

Prema njegovim rečima, Gavrilović, koji je inače i predsednik DS u Mionici, trenutno nalazi u bolnici, gde mu se ukazuje pomoć, piše “Blic”.

U izbornom štabu koalicije Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije tvrde da je pet njihovih aktivista, članova biračkih odbora, “na pauzi za doručak” napadnuto u centru Mionice.

U SPS-u su kazali da ih je napala grupa nepoznatih ljudi za koje pretpostavljaju da su aktivisti Srpske napredne stranke.

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Ðukanović izjavio je danas da su aktivisti Demokratske stranke (DS) u Mionici napali njihove članove u selima Nanomir i Ðurđevac.

Ðukanović je u Skupštini Srbije, u izjavi novinarima, odbacio navode DS da su aktivisti SNS napali njihove članove.

On je pozvao nadležne organe da reaguju kako bi građani Mionice mogli na miran i demokratski način da glasaju.

Prema rečima Ðukanovića, dogodio se i treći incident u kojem je šest aktivista DS upalo u prostorije SNS, ali je u tom slučaju reagovala i policija.

Incidenti nam pokazuju da neko želi da izazove prekid izbora, rekao je Ðukanović.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

three + fourteen =