Potpisan Memorandum o saradnji oko dela obilaznice oko Beograda, Bubanj potoka i Vinče

0
NextWEB hosting

BEOGRAD – Delegacije Srbije i Kine potpisale su danas 13 sporazuma i memoranduma iz oblasti infrastrukture, saobraćaja, finansija, poljoprivrede i telekomunikacija.

Ugovor o zajmu za drugu fazu paket projekta Termoelektrane Kostolac B potpisali su ministar finansija Dušan Vujović i guverner Eksim banke Li Žougu.

Sporazum o privredno- tehničkoj saradnji između vlada Srbije i Kine potpisali su prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar trgovine Kine Gao Hu Čeng.

Memorandum o otpočinjanju studije izvodljivosti o izgradnji industrijskog parka potpisali su ministar privrede Željko Sertić I ministar trgovine Gao Hu Čeng.

Potpisan je i Memorandum o razumevanju o saradnji na projektu dela obilaznice oko Beograda, Bubanj potoka i Vinče između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja I infrastrukture I komapnije Sajnohidro, na koji su potpis stavili ministar Zorana Mihajlović i generalni direktor kompanije Sajnohidro Liang Đun.

Mihajlović i zamenik šefa Biroa za civilnu avijaciju Li Đen su potpisali i Sporazum o uspostavljanju vazdušnog saobraćaja između Srbije i Kine.

Sporazum o saradnji Narodne banke Srbije i Kineske razvojne banke potpisali su guverner NBS Jorgovanka Tabaković i predsednik Uprave kineske razvojne banke Hu Huai Bang, dok su ministar Mihajlović i Hu Huai Bang potpisali Memorandum o razumevanju o sveobuhvatnoj finansijskoj saradnji Vlade Srbije i Kineske razvojne banke.

Potpisan je i Memorandum o razumevanju o finansiranju između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja I infrastrukture I Eksim banke, koji su potpisali Zorana Mihajlović i predsednik Eksim banke Li Žougu.

Memorandum o razumevanju i partnerskoj saradnji između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija I kineske korporacije ZTI potpisali su potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i zamenik predsednika kompanije ZTI Šao Ming.

Potpisan je Memorandum o razumevanju između Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i komapnije Huavei (Huawei) o saradnji u oblasti sistema, a potpisali su ga državni sekretar MUP Milosav Miličković i zamenik generalnog direktora kompanije Huavei Lu Jong.

Memorandum o razumevanju o finansiranju između Grada Beograda I Eksim banke potpisali su gradonačelnik Siniša Mali I predsednik Eksim banke Li Žougu.

Prvi potpredsednik vlade Ivica Dačić i ambasador Kine u Srbiji Li Mančang potpisali su Sporazum o međusobnom osnivanju kulturnih centara između Srbije I Kine, dok su Protokol o zdravstvenim zahtevima za izvoz smrznutog jagnjećeg mesa iz Srbije u Kinu potpisali ministar poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković i ambasador Kine u Srbiji Li Mančang.

U cilju podrške srpskom visokom školstvu I uspostavljanju istraživačko-razvojnih centara u oblasti Informaciono-komunikacionih tehnologija, kompanija Huavei je Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu donirala Laboratoriju informaciono-komunikacionih tehnologija baziranu na najmodernijim 4G tehnologijama.

Tim povodom, zamenik generalnog direktora kompanije Huavei uručio je srebrnu plaketu ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić.

Foto Tanjug, R. Prelić Tanjug

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

20 + 17 =