Prijave za besplatnu ili povlašćenu kartu od 5. januara, evo na koji telefonski broj…

0
861
NextWEB hosting
NextWEB hosting

BEOGRAD – Sekretarijat za saobraćaj pozvao je danas penzionere čija penzija ne prelazi iznos od 25.000 dinara da od 5. januara počnu da dostavljaju dokumentaciju kako bi ostvarili pravo na besplatnu ili povlašćenu godišnju kartu za javni prevoz.

Taj Sekretarijat poziva penzionere čija penzija ne prelazi iznos od 25.000 dinara, bez obzira na starosno doba, da od 5. januara 2015. godine dostave original poslednjeg penzionog čeka, kako bi ostvarili pravo na besplatnu ili povlašćenu godišnju kartu za javni prevoz u iznosu od 407 dinara.

U saopštenju Sekretarijata za saobraćaj se navodi da dokumentaciju umesto penzionera mogu predati i treća lica, a umesto penzionog čeka mogu dostaviti original potvrdu PIO fonda o visini penzije, ne stariju od 15 dana.

Dokumentacija se može predati od 5. januara do 25. januara 2015. godine na više lokacija firme „Apex“, Laste i GSP-a.
Postojeće kartice za oznakama B1, P13 i P14 se ne menjaju, tako da korisnici neće plaćati troškove izdavanja novih kartica odnosno promene kategorije.

Prema odluci Direkcije za javni prevoz, svim starijima od 65 godina sa uplaćenom godišnjom registracijom za 2014. godinu biće produženo trajanje kartica iz prethodne godine do 1. februara 2015. godine, što znači da će se tokom januara voziti besplatno.

Korisnici koji su tek predali dokumentaciju za ostvarivanje prava na penziju, ili korisnici kojima je pravo na isplatu penzije odobreno ali još nije počela isplata, mogu ostvariti pravo pod istim uslovima kao penzioneri sa penzijom većom od 50.000 dinara.

Nakon dobijanja prvog penzionog čeka mogu predati dokumentaciju za ostvarenje prava na besplatan ili ostali povlašćen prevoz.

Sekretarijat za saobraćaj naveo je da je za sve informacije penzionerima na raspolaganju služba Korisničkog servisa BusPlusa na broj telefona 011/7155-155.

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR