Projekat „EU podrška za zapošljavanje Roma“ u Grockoj

0
901
NextWEB hosting
NextWEB hosting

U opštini Grocka danas je sa Gradskim centrom za socijalno preduzetništvo Beograda postignut dogovor o učešću Gradske opštine Grocka u realizaciji projekta podrške zapošljavanja Roma. Sastanku su prisustvovali predstavnici centra, zamenik predsednika opštine Jasmina Mandić, zamenik predsednika skupštine Zoran Kostić, član veća Živadin Mitrić i šef Nacionalne službe za zapošljavanje u Grockoj Marina Anđelić Teofilović.

Projek „EU podrška za zapošljavanje Roma“ koji sprovodi Gradski centar za socijalno preduzetništvo Beograda i UNOPS (Kancelarija UN za projektne usluge), a finansira Evropska unija ima za cilj da se pruži pomoć u zapošljavanju Roma dodelom besplatne pravne pomoći za pokretanje privatnog posla. Pomoć podrazumeva opremu za rad u vrednosti do 3 400 evra po kursu Ujedinjenih nacija.

Pozivaju se svi zainteresovani koji žele da pohađaju obuku o osnovnim načinima vođenja biznisa da se prijave od 12. januara do 6. februara 2015. godine Gradskom centru za socijalno preduzetništvo Beograda.

Uz prijavu za pohađanje obuke neophodno je dostaviti kopiju lične karte i dve izjave:
– da ste romske nacijonalnosti i
– da nemate neizmirenih obaveza po ugovorima o finansijskoj pomoći za zapošljavanje.
Prijava se podnosi lično u Centar.

Ova obuka trajaće 10 dana, a učesnici će biti u prilici da nauče kako da razviju posao i vode ga u pravnom i finansijskom smislu. Nakon završene obuke polagaće se test koji će biti potvrda o uspešno završenoj obuci. Troškovi prevoza za dolaženje na obuku su 8 evra.

Obuku će pohađati 100 ljudi, a njih 50 sa najboljim biznis planovima, koji će biti ocenjeni po unapred ocenjenim kriterijumima dobiće bespovratnu pomoć i oni će biti u prilici da pohađaju obuku za marketing kao i obuku za sticanje dodatnih veština za obavljanje poslova.

Korisnici bespovratne pomoći obavezni su da obavljaju delatnost 12 meseci, da izmire poreze i doprinose za taj period, kao i da održavaju opremu za rad. U prvih 6 meseci poslovanja korisnici će biti u mogućnosti da dobijaju stručne savete za vođenje posla.

Za dodatne informacije možete se obratiti:
Gradskom centru za socijalno preduzetništvo Beograda
Trg Nikole Pašića 8
Telefon: 3342-337
www.gradskicentar.rs
mail: socijalnopreduzetnistvo@gradskicentar.rs
FB: GCSPB

DSC_0012

DSC_0013

DSC_0014

DSC_0019

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR