Aleksandra Dabić: Priča o prvim muzičkim koracima, školovanju, takmičenjima, pesmama, kuhinji…

0
3366
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Naša sugrađanka popularna pevačica Aleksandra Dabić dala je intervju za magazin “Lepota i zdravlje“ u kome je govorila o njenim prvim muzičkim koracima, školovanju, takmičenjima, pesmama, kuhinji i o tome šta se trenutno dešava u njenom životu. Evo šta je za ovaj magazin rekla:  

Aleksandra Dabić je rođena u Skoplju 1986. godine i od malih nogu je pokazivala talenat za muziku i pevala je na svim školskim manifestacijama.

Zatim se seli u Uroševac, a od 1999. godine sa porodicom sa Kosova odlazi u Leskovac i tu završava gimnaziju i nižu muzičku školu. Nakon toga upisuje i srednju muzičku školu, odsek solo pevanje, koju nastavlja u Beogradu, a 2005. godine upisuje i studije francuskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu. Uporedo sa obavezama na fakultetu, Aleksandra je nalazila vremena i da nastupa po raznim prestoničkim klubovima i slavljima. Učestvovala je na mnogim muzičkim takmičenjima, a široj publici je postala poznata kao jedna od finalista muzičkog takmičenja “Prvi glas Srbije” na kojem je osvojila 4. mesto. Njene pesme “Fališ mi prokleto, “Pauk”, “Letnja prevara“ i “Godinama”, naišle su na lep prijem kod publike, a trenutno promoviše novi singl “Ljubav je kocka”, koju je sama komponovala, a tekst za numeru napisala je Aleksandrina mama. Mlada pevačica se nedavno udala i, kako kaže, sada sa svekrvom razmenjuje kulinarska iskustva i navikava se na njenu kuhinju, dok jednog dana ne napravi svoju.

Da li voliš da kuvaš i kako se snalaziš u kuhinji?
Volim da kuvam, međutim inspiriše me posuđe i izgled kuhinje, praktičnost i estetika, to mi najviše budi želju za kuvanjem. Takođe, kad je puna kuća slađe mi je da kuvam, a naročito kad je neki povod za slavlje ili druženje. Moram da priznam da se snalazim dobro, mada sam se skoro udala pa sa svekrvom razmenjujem iskustva, a moram se navići i na njenu kuhinju dok ne napravim svoju. Ja sam se često selila pa sam nekako uvek iznova merila vreme pravljenja jela u stanu u kom sam bila, prvo kući kao tinejdžerka, onda na studijama kod dede, kasnije sam živela u domu i hranila se u menzi, onda sam živela privatno sa sestrom i konačno sam prešla kod verenika u kuću, pa mi zato nešto bolje, a nešto gore ispadne. Sa svojom mamom često menjam recepte jer je meni i sestrama priređivala razne đakonije tokom odrastanja.

Koja hrana te podseća na detinjstvo i da li si kao mala bila izbirljiva?
Kao jako mala sam bila izbirljiva, mama je često umela da mi kaže: “Nisi 200 gr mesa pojela od kad si se rodila!”. Stalno su me terali da jedem, a mnogi su me zvali Oliva (za one koji ne znaju to je crtani lik devojke iz crtaća Popaj, koja je bila veoma mršava). Sad je obrnuto, uglavnom mi govore da manje jedem ili da redovnije jedem. Hrana koja me podseća na detinjstvo je definitivno kačamak, popara, to je moj tata sjajno spremao, voleo je da peče i kikiriki i tikvu, bio je sjajan kuvar, a naročito u penziji, a mama je volela da učestvujemo sa njom u pravljenju torti i kolača, volela sam njene ledene kocke, pivarice, princes krofne koje su mi omiljene, pravila je i sladoled i eurokrem, stalno smo mesile sa njom pogače, kifle, krofne, a kad dođe Božić tada joj je sve najbolje izgledalo i uvek je sve bilo ukusno, a naročito teleći ramstek. Jedna je majka!

Omiljeni restorani u rodnom gradu?
Mnogi znaju da sam živela na Kosovu, u Uroševcu, pa sam 1999. došla u Leskovac i 2005. došla da studiram u Beograd gde sam se i verila, tačnije sad živim u Grockoj sa verenikom Jovanom, uskoro budućim suprugom. U Uroševcu sam volela bozu da pijem i grickam leblebije, jela sam kod kuće jer sam bila jako mala, nismo išli u restorane jer je mama izvrsna kuvarica, u Leskovcu volim poslasticaru Milagro i restoran Park abc, a u Beogradu volim da jedem u restoranu Jerry gde sam godinu dana i pevala i imala često priliku da probam njihove specijalitete, izuzetni su.

abc hotel

Kad si u inostranstvu, u koje restorane ideš i šta jedeš?
Slabo putujem, a kad odem obavezno jedem po preporuci turistickog vodiča ili prijatelja kod kojih odlazim, a koji žive u inostranstvu. Vrlo često odsednem u hotelu, kad odem na primer na letovanje, pa tamo jedem šta je ponuđeno.

Da li vodiš računa o ishrani?
Počela sam da vodim računa, recimo posle 25 godine, jer se sad u odnosu na detinjstvo sve promenilo! Sad imam 28 godina. 🙂 Obožavam da jedem i sklona sam gojenju u predelu kukova i stomaka, mada ako vežbam i smanjim testo i slatkiše i ako ne veceram posle 21h vrlo brzo dođem u formu, poznato je i da zbog posla često vežbam jer pre svega to želim zbog zdravlja, a onda i zbog linije. Primetila sam da je lepša garderoba za zgodne devojke do M veličine tj. broja 38 i veći je izbor, a to je moja veličina. Zato vodim računa o kilaži, a pošto sam visoka 175cm, pribegavam i trikovima koji me izdužuju dodatno kad hoću da prikrijem malo “viška”.

Omiljena kuhinja
Najviše volim našu kuhinju, mediteransku i italijansku. Omiljeno jelo pečeni krompir sa piletinom i lukom, i roštilj meso sa pireom od spanaća, mada je i čorbast pasulj u top 3.

Slani ili statki specijaliteti?
Definitivno slani, bez slatkiša mogu dugo, a slani specijaliteti su mi slaba strana.

Podeli sa nama omiljeni recept…
Neka to bude jedna od mojih omiljenih torti, a to je čuvena Kinder bueno torta.

Kora:
Sa malo soli umutiti mikserom četiri belanceta u šne, paziti da ne pukne pena. Dodavati 1 po 1 kašiku šećera (ukupno četiri). Dodati u tankom mlazu ulje pri srednjoj brzini miksera. Prosejani gustin i prašak za pecivo dodati i ručno izmešati sa varjačom.
Ispečene, oguljene i iseckane lešnike (80 gr) rasporediti jednako na pleh koji je obložen papirom za pečenje i premazan hladnim margarinom. Preko lešnika rasporediti sneg od belanaca, poravnati i peći oko 15-20 minuta do tzv. suve čačkalice. Vruću koru polako prevrnuti na žicu za hlađenje pa odlepiti papir za pečenje i namazati nutelom preko lešnika. Ostaviti da se ohladi.
Fil:
Od mleka (750ml) izdvojiti 2,25 dl, ostatak staviti da provri u lonac za kuvanje na pari.
Žumanca i šećer mikserom umutiti dok ne pobele. Gustin i puding prosejati i promešati sa 2,25 dl mleka, to polako dodati u žumanca svo vreme miksreom mutiti.
Kad mleko provri dodavati jednu po jednu kutlaču u žumanca, vratiti sve opet u lonac i kuvati dok ne provri konstanto mešajući sa žicom ručno ili mikserom. Kad provri kuvati 5 minuta na maloj temperature. Ohladiti fil do sobne temperature.
Umućenom maslacu(150gr) dodavati umućeni fil od žumanaca. Dodati umućenu slatku pavlaku (100gr) i ručno izmešati kao belanca preklapajući odozdo na gore. Dodati 2 kašičice vanila ekstrakta.
Fil podeliti na pola. U jednu polovinu dodati istopljenu prohlađenu čokoladu (150gr), a drugi ostaviti.
Slaganje:
1. Kora
2. Nutella
3. žuti fil
4. čokoladni fil ostaviti da se stisne fil
5. šlag od slatke pavlake malo ohladiti u frižideru
Gotovu tortu možete dekorisati po želji. Prijatno!

Autor: Jasmina Jovičić, Life Content IZVOR:lepotaizdravlje.rs
Foto: Grocka info

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR