DEPONIJA U VINČI: Nemoguće je prokrijumčariti “pokvarene torte“ ili drugi prehrambeni proizvod

0
878
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Uz obezbeđenje i nadzor komunalne policije i inspekcije na jedinoj zvaničnoj beogradskoj deponiji „Vinča” nemoguće je prokrijumčariti neki slatki ili drugi prehrambeni proizvod

SLADOKUSCI u prestonici, koji zaziru od same pomisli na tortu posle afere krađe 18.000 komada ovih slatkih proizvoda sa deponije u Kragujevcu, mogu da odahnu! Uz obezbeđenje i nadzor komunalne policije i inspekcije na jedinoj zvaničnoj beogradskoj deponiji „Vinča” nemoguće je prokrijumčariti neki slatki ili drugi prehrambeni proizvod, tvrde iz „Gradske čistoće”.

Sva hrana koja se dopremi na prestoničku deponiju drobi se do poslednje mrve.

– To se sprovodi u posebnim kasetama za pohranjivanje takve vrste otpada koje se nakon završenog uništenja zatrpava slojevima zemlje – objašnjava Mirjana Cakić iz „Čistoće”.

– Takvi proizvodi nikada ne ostaju, niti bivaju „samo” istovareni na gomilu.

Dok se to odigrava, ni sekundarni sakupljači koji u blizini odvajaju otpad za reciklažu, ni drugi zaposleni, ne mogu da se domognu pokvarene hrane jer se nalaze pod „budnim okom”.

– Postupku često prisustvuje komunalna policija ili inspekcija, rukovodeći kadar zadužen za praćenje tog procesa – naglašava Cakićeva. – Te mere onemogućavaju prilaz mestu uništenja i izdvajanje i pribavljanje tih proizvoda.

A ako se neko i provuče pored nadzornika, postoji „plan B”…

TENDERKOMPANIJE koje žele da učestvuju u izgradnji postrojenja za proizvodnju energije, korišćenje deponijskog gasa i preradu otpadnih voda iz đubreta mogu da pošalju elektronsko pismo gradskoj upravi do 5. februara. Na ovaj način grad ispituje tržište, a tender će biti sproveden „u toku 2015. godine”.

– I da nekako uspeju da dođu do određenog artikla kome je istekao rok trajanja, on ne može biti iznet s obzirom na kontrolu koja se obavlja na samom ulazu i izlazu s deponije – izričita je Cakićeva. – Svako vozilo, ali i pojedinac se kontrolišu, odnosno ono što unose i iznose. To važi kako za treća lica tako i za sve zaposlene.

Ipak, nadležni ne mogu da garantuju da se bačene torte na drugim mestima, mimo zvaničnog smetlišta, neće naći u slobodnoj prodaji…

IMA OBEZBEĐENjA, NEMA KAMERA

PREHRAMBENE proizvode na deponiji „Vinča” ne nadgledaju kamere.

– Na samom telu deponije ne postoji video-nadzor, ali zato postoji ozbiljan nadzor u ljudstvu, kao i protokol za primanja prehrambenih i drugih proizvoda – ističe Mirjana Cakić iz „Čistoće”.

Izvor i foto:novosti.rs

 

 

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR