Javni poziv socijalno ugrožnim potrošačima za prijavu za dodelu opreme za prijem signala digitalne TV

0
1104
NextWEB hosting
NextWEB hosting

U okviru procesa prelaska sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog programa Ministarstvo trgovine, turizima i telekomunikacija upućuje Javni poziv socijalno ugrožnim potrošačima za prijavu za dodelu opreme za prijem signala digitalne televizije.

Set-top-boks uređaj (STB uređaj) omogućava prijem digitalnog televizijskog signala na televizorima na kojima se program prati putem sobne ili krovne antene.

Besplatni set-top-boks uređaj mogu dobiti građani koji su korisnici prava na novčanu socijalnu pomoć, korisnici prava na novčanu naknadu za pomoć i negu drugog lica i korisnici prava na penziju koji su nosioci samačkog domaćinstva i čiji mesečni iznos penzije nije veći od najnižeg iznosa penzije utvrđenog u osiguranju zaposlenih.

Prijavu za dodelu STB uređaja i neophodnu dokumentaciju građani podnose centrima za socijalni rad ili filijalama Fonda PIO, u zavisnosti od kategorije lica kojoj pripadaju.

Planirano je da prijavljivanje za dodelu STB uređaja traje do 31.01.2015. godine, kako bi korisnici bili u mogućnosti da pređu na prijem digitalnog signala televizije pre početka gašenja analognog signala.

STB uređaji će biti dostavljeni na kućnu adresu prijavljenih građana. Ostalo možete pročitati  OVDE

Izvor:rts.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR