Ko bude pisao moraće i da briše grafite

0
859
NextWEB hosting
NextWEB hosting

BEOGRAD – Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da se više neće tolerisati pisanje grafita i najavio da će u cilju rešavanja tog problema pokušati da uvedu praksu da svako ko bude uhvaćen u pisanju bude kažnjen tako što će
morati sam da ih očisti i da obriše još nekoliko grafita u gradu.

„Probaćemo da uvedemo nešto što je i čuveni gradonačelnik Njujorka Rudi Đulijani sproveo, a to je da svako ko bude uhvaćen da piše grafite bude kažnjen tako što će morati sam da ih očisti i da obriše još nekoliko grafita u gradu“, rekao je Vesić dodajući da će to biti neka vrsta društveno-korisnog rada.

Kako je saopštila Gradska uprava, Vesić je za Studio B rekao da su grafiti možda najveće ruglo Beograda, a da je problem što se vrlo brzo pojane na istom mestu posle čišćenja.

Zato će se, kako kaže, izaći sa predlogom izmene zakonskih propisa u toj oblasti te se neće više tolerisati pisanje grafita na gradskim fasadama i drugim mestima u gradu.

On je najavio i da grad u sledećoj godini priprema veliku akciju i kampanju tim povodom.

„U kampanji će učestvovati beogradski glumci i druge poznate i javne ličnosti koje će poručiti da se grad ne ruži i da ne treba da se pišu grafiti“, rekao je Vesić.

Kako je naveo, kampanja će biti edukativna, a istovremeno će se sprovoditi i represivnije mere, jer kada jednom neko bude uhvaćen da piše grafite i kada mu suduja za prekršaje propiše da mora lično da ih skida, dobro će razmisliti da li će ponovo to da uradi.

Tanjug 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR