Pogledajte 10 stvari za koje (možda) niste znali da postoje na Facebooku

0
873
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Skoro četiri miliona korisnika Facebooka iz Srbije se makar jednom nedeljno uloguje na ovu mrežu. Neki od njih su napredni korisnici koji znaju svaki „kutak“, dok su drugi „obični“ korisnici kojima Facebook služi za održavanje kontakta. Ipak, nije loše znati neke dodatne detalje, pogotovo ako se oni odnose na zaštitu privatnosti korisnika.

Onaj „drugi“ inbox

Broj korisnika koji nije upoznat sa folderom „Other“ na Facebooku je velik. Taj folder predstavlja skup poruka koje korisnik dobija od ljudi sa kojima nije povezan preko Facebooka. Da bi ga videli potrebno je da odete na prikaz svih poruka i pored inboxa ćete videti folder „other“.

Proverite gde ste sve ulogovani
Uđete u podešavanja i kliknete na „Security“, nakon toga će se otvoriti prozor u kom imate tab „Where You’re Logged In“. Tu možete da vidite sve uređaje na kojima ste ulogovani, kao i lokacije gde se oni nalaze i poslednje vreme pristupa Facebooku. Ujedno možete da odjavite sa svih tih uređaja samo jednim klikom.

Uključite „piratskI“ ili „naopaki“ engleski
Programeri u Facebooku omogućili su korisnicima da svoj profil drže na nekom od desetina svetskih jezika. Ipak za one koji žele nešto drugačije tu je piratski engleski ili engleski sa obrnutim slovima. Ova promena se radi isto kao i za standardne jezike. Nađete „General Account Settings“ i opciju „Language“.

Napravite listu interesa
Ukoliko želite da postovi o određenoj temi ili sa određenih sajtova/fan stranica/prijatelja budu na jednoj posebnoj listi, to možete napraviti sami u okviru Facebooka. U levoj kolumni imate tab „Interests“ i klikom na nju dobijate opciju da napravite posebnu listu.

Za parove
Ako na Facebooku imate oznaku da ste u vezi ili braku sa nekim, odlaskom na ovu stranicu možete videti sve zajedničke postove i konekcije kao na jednom profilu.
Pošaljite fajlove putem chata
U slučaju da želite nekom da pošaljete fajl preko mejla, to možete brže odraditi preko Facebook chata. Kliknete na ikonicu šrafa u okviru prozora za dopisivanje i dobićete padajući meni. Izaberete opciju „Add Files…“ i ubacite željeni fajl. Enter i to je to.

Skriveni smajliji
Većina korisnika tokom dopisivanja koristi smajlije i njih možete pronaći lako koristeći ovaj „:“ i još neki karakter. Postoje i oni koje možete dobiti ukucavanjem ovih karaktera: (y) , (^^^) , :|] , :poop:, <(„) .

Sačuvajte linkove za naknadno čitanje
Prolazite kroz Facebook i vidite zanimljiv post, ali nemate dovoljno vremena da mu se posvetite do kraja. Kako ga ne bi kopirali ili drugačije označavali najlakši način je da koristite opciju „save“. Nju dobijate klikom na strelicu u gornjem desnom uglu svakog posta. Sačuvane tekstove možete pronaći u levoj kolumni.

Vidite „odnos“ dvoje ljudi
Verovatno ste upoznati sa opcijom Friendship koja se pojavljuje kada odete na nečiji profil. Klikom na nju dobićete sve komentare, fotografije i interesovanja koja delite sa određenom osobom. Pored opcije Share Friendship imate tab „More“ i kllikom na njega dobijate mogućnost da uporedite profile i odnos dve osobe sa Facebooka.

Izvor:blic.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR