Program rada Centra za kulturu Grocka do kraja februara 2015.

0
969
NextWEB hosting
NextWEB hosting

1. GALERIJSKI program:

– Otvaranje samostalne izložbe Zorana Tenšića
Otvaranje samostalne izložbe digitalnih radova autora Zorana Tenšića je 30. januara u 18 časova, u Galerijskom prostoru Centra za kulturu Grocka, Rančićeva kuća, Majevička 9, Grocka. Na otvaranju izložbe nastupaju učenici Muzičke škole Grocka

– Otvaranje samostalne izložbe Slobodana Stefanovića
Otvaranje samostalne izložbe autora Slobodana Stefanovića održaće se 13. februara u 18 časova u Galerijskom prostoru Centra za kulturu Grocka, Rančićeva kuća, Majevička 9, Grocka. Na otvaranju izložbe nastupaju učenici Muzičke škole Grocka.

2. KONKURSI:

– Dečji likovni konkurs
U toku je dečji likovni konkurs ,,Moje okruženje – moja likovna bašta`. Konkurs je namenjen deci sa teritorije Grocke od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta. Cilj konkursa je podsticanje radoznalosti dece i učenika da istražuju svet oko sebe, i na likovno kreativan način prikažu sopstveno viđenje znamenitosti i zanimljivosti teritorije na kojoj žive. Konkurs je otvoren od 20. januara do 02. marta 2015.

– Konkurs za iznajmljene izlagačke termine u galeriji Centra za kulturu Grocka
Centar za kulturu Grocka u toku februara meseca raspisuje konkurs za 2 iznajmljena izlagačka termina u Galerijskom prostoru Rančićeve kuće tokom 2015. godine.
Prijave za konkurs mogu da podnesu svi zainteresovani akademski likovni i primenjeni umetnici, članovi ULUS-a i ULUPUDS-a, kao i afirmisani neakademski umetnici. Konkurs za samostalne i grupne izložbe je otvoren od 01.02.2015. do 20.03.2015. godine.

3. KREATIVNE radionice:

– Pozorišna radionica: U okviru programa Kreativne radionice Centra za kulturu Grocka, Pozorišna radionica kojom rukovodi Tanja Stikić, glumica i pozorišni pedagog, nastavlja sa radom od 1. februara. Pozorišna radionica je u terminima utorkom i četvrtkom od 14:30 do 16:00 časova u OŠ „Ilija Garašanin“ Grocka, i od 12:15 do 13:45 časova u OŠ „Nikola Tesla“ Vinča.
Radionica je otvorena za sve učenike koji su zainteresovani za pozorište, dramske igre i vežbe.

3. STRUČNA VOĐENjA – „Rančićeva kuća: toplina doma narodnog neimarstva“

– Četvrtkom 12-14 časova: Kustoska vođenja kroz Rančićevu kuću, zaštićeni spomenik kulture od velikog značaja. Upoznavanje sa zaštićenim spomenikom kulture, njegovim istorijatom, načinom gradnje, tradicionalnim materijalima, lepotom i vrednostima narodnog neimarstva. Upoznavanje sa neimarstvom lokalnog podneblja čiji je reprezentativni primer Rančićeva kuća, i narodnom tradicijom u kojoj je nastalo. Vođenja se zakazuju.

4. Program PUTUJUĆE izložbe:

– Januar-februar: Izložbe Prirodnjačkog muzeja u osnovnim školama na opštini Grocka
Program Putujuće izložbe Centra za kulturu Grocka predstavlja izložbe Prirodnjačkog muzeja u osnovnim školama na teritoriji opštine Grocka, i to: OŠ ,,Mića Stojković„ u Umčarima i OŠ ,,Miloje Vasić“ u Kaluđerici.
,,Staro i nestalo voće„- autorke Aleksandre Savić,
,,Suživot sa velikim zverima – izazov i mogućnost„- autora mr Milana Paunovića i
,,Ambrozija – 150 godina u Evropi, 60 godina u Srbiji„- autora dr Marka Nestorovića

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR