RADE SAVIĆ, VELIKI HUMANITARAC: U manastiru Rajinovac, najjači Srbin dobija snagu koja dolazi od vere

0
3249
NextWEB hosting

Tridesetjednogodišnji Rade Savić trostruki je prvak sveta u dizanju tegova u disciplini „benč pres“. Međutim, najjačeg Srbina na svetu, osim mišića, krasi i niz drugih vrlina, među kojima je i humanitarni rad.

NextWEB hosting

„Crkva i vera su mi mnogo pomogle da postignem sjajne rezultate“, priča Rade Savić

„Crkva i vera su mi mnogo pomogle da postignem sjajne rezultate“, priča Rade Savić |Foto: privatna arhiva

On edukuje mlade ljude o tome koliko je važno baviti se sportom, odlazi u druge zemlje u svrhu promocije mira, a čak i u zatvorima organizuje prezentacije o zdravom stilu života. Snaga mu mahom dolazi od vere koju crpi u manastiru Rajinovac, kod svog duhovnika oca Stefana Šarića.

– Rade je dobar, pošten čovek koji je u svim svojim uspesima ostao normalan i posvećen pravim vrednostima. Potiče iz zdrave porodice, koja mu pruža podršku, svoje poverenje dao je bogu, oslonio se na njega, i samo kao takav je mogao da uspe. Rade jednog dana, ko zna gde po svetu, obara svetske rekorde i promoviše Srbiju, drugog dana već edukuje mlade ljude o zdravom načinu življenja, a trećeg odlazi u zatvor, gde takođe promoviše zdrav život, moć snage i volje… Onda ode u Maleziju gde na najbolji način predstavlja svoju zemlju i gde ima doček na najvišem državničkom nivou. On je mudar, skroman i zdrav čovek – priča za „Alo!“ Stefan Šarić, duhovnik manastira Rajinovac.
Rade se nedavno vratio iz Malezije, gde je promovisao mirovni program „Jedan svet – jedna nada, zajedno za održivi mir“.

Rade Savić sa malezijskim ministrom sporta

Rade Savić sa malezijskim ministrom sporta

– Ove godine to je bila Malezija, a sledeće će to biti nova, dosta veća i brojnija država. Za humanitarnu misiju sam se odlučio posle razgovora sa Suvajbom Muhamed Nasir, malezijskom rekorderkom u trčanju na duge staze. Dogovorili smo se da zajedno promovišemo održivi mir i na poziv vlasti iz Malezije, uz podršku premijera Aleksandra Vučića, u Kuala Lumpur me je ispratio gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Kao svetskog rekordera iz Srbije, lično me primio premijer Tun Nadbeib Razak, kao i ostali zvaničnici Malezije koji su prihvatili ovu ideju – priča Savić, i dodaje:

– Crkva i vera, duhovna snaga, pomogli su mi mnogo da postignem sjajne rezultate. Obišao sam dosta manastira po Srbiji, ali sam pre četiri godine našao mir u manastiru Rajinovac – istakao je on.

Predavanje u zatvoru

Najjači Srbin na svetu posetio je i Kazneno-popravni zavod u Nišu i tom prilikom održao predavanje o pauer liftingu i zdravom načinu života. S obzirom na zavidne rezultate, veliki broj medalja i oborenih rekorda na značajnim takmičenjima, interesovanje za Savićevo predavanje bilo je izvanredno.

Autor: Beba Bojović alo.rs

Na 19:13  možete pogledati snimak posete Radeta Savića manastiru Rajinovac i izjavu arhimandrida Stefana Šarića

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR