AKCIJA POLICIJE: Sinoć 48 vozača pod dejstvom alkohola za volanom

0
1045
NextWEB hosting
NextWEB hosting

BEOGRAD – Uprava saobraćajne policije u Beogradu je u saradnji sa „Parking servisom“ i dežurnim sudijama za prekršaje, ponovo sprovela još jednu uspešnu akciju pojačane kontrole saobraćaja i u njoj je zatečeno 48 vozača pod dejstvom alkohola i uklonjeno 79 nepropisno parkiranih vozila.

Akcija je sprovedena sinoć na više lokacija u gradu, u cilju sankcionisanja prekršaja pod uticajem alkohola, vozača koji upravljaju vozilom u vreme trajanja zaštitne mere i uklanjanja nepropisno parkiranih vozila koji ometaju normalno funkcionisanje saobraćaja, navodi se u saopštenju MUP-a.

Tokom akcije, zatečeno je 48 vozača koji su bili pod dejstvom alkohola, od kojih je 28 imalo više od 0,5 promila alkohola, a njih 20 više od 0,3 do 0,5 promila.

Na trežnjenju je u policijsku stanicu odvedeno dvoje vozača koji su imali više od 1,2 promila alkohola, a dve osobe sa zabranom upravljanja motornim vozilom privedene su na licu mesta dežurnom sudiji za prekršaje u skraćenom postupku.

Takođe, uklonjeno je i 79 nepropisno parkiranih vozila i to onih koji su ometali normalno odvijanje saobraćaja, a time i ugrozili bezbednost učesnika u saobraćaju.
Akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaja pored Beograda, biće sprovedena i na teritoriji cele Srbije tokom predstojećih vikenda, podseća se u saopštenju.

Izvor:Tanjug

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR