GROCKA: Održano savetovanje poljoprivrednika

0
991
NextWEB hosting
NextWEB hosting

U organizaciji Privredne komore Beograda, Zadružnog saveza Beograda i Gradske opštine Grocka u petak, 6. februara u Velikoj sali opštine sa početkom u 12 časova održano je Savetovanje poljoprivrednika opštine Grocka.

Moderator savetovanja bio je Velimir Radojević, predsednik Zadružnog saveza Beograda , a savetovanju su prisustvovali stručnjaci iz oblasti poljoprivrede , kao i građani sa naše opštine koji se bave poljoprivredom.
U uvodnom obraćanju prisutnima su se obratili predsednik Gradske opštine Grocka Stefan Dilberović i predstavnik Privredne komore Beograda Zoran Milošević.
Tok izlaganja, koje je trajalo više od sat i po vremena, prisutnima su predstavnjene sledeće teme:

– „ Mere i aktivnosti grada Beograda na podsticanju i razvoju poljoprivrede u 2015. godini“ , čiji je moderator bio Arkandije Nešković, Sekretarijat za privredu grada Beograda- Uprava za poljoprivredu.

– „Značaj udruživanja u poljoprivredi“ , čiji je moderator bio mr Velimir Radojević, Zadružni savez Beograda.

– „Mogućnost primene mašinskih prstenova u poljoprivredi “ , čiji je moderator bio Miodrag Veseli, Udruženje poljoprivrede i prehrambene industrije.

-„Značaj atesterisanja mašina za primenu pesticida“, prof. dr Mirko Urošević, Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu.

– „Kontrola plodnosti zemljišta “, mr Anka Kačarević, Poljoprivredna savetodavna stručna služba Padinska Skela.

– „Tehnologija proizvodnje trešnje“, mr Dejan Marinković, Poljoprivredna savetodavna stručna služba Padinska Skela.

-„ Sertifikacija organske proizvodnje“, Regina Vasiljević, ovlašćena sertifikaciona kuća za Srbiju Control Union Danube.

Nakon izlaganja usledila je konstruktivna diskusija između prisutnih poljoprivrednika i moderatora , a predsednik Gradske opštine Grocka Stefan Dilberović iskazao je želju da savetovanja na ovu temu postanu učestalija i masovnija.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR