Konkurs za iznajmljene izlagačke termine u Centru za kulturu Grocka

0
955
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Centar za kulturu Grocka raspisuje Konkurs za iznajmljene izlagačke termine u galerijskom prostoru Rančićeve kuće u Grockoj. Centar za kulturu Grocka zainteresovanim izlagačima nudi ukupno dva izlagačka termina u trajanju od po 10 dana, u junu i decembru mesecu 2015. godine.

Prijave na konkurs mogu podneti akademski likovni i primenjeni umetnici, članovi ULUS-a i ULUPUDS-a, afirmisani neakademski umetnici, studenti umetničkh škola i fakulteta, i uopšte stvaraoci čiji rad spada u domen likovnih i primenjenih umetnosti. Konkurs je otvoren za izlaganje: slika, crteža, nakita, sitne plastike, skulptura manjeg formata, grafika, fotografija, narodnih i zanatskih rukotvorina, dizajna tekstila, kostima…

Konkurs je otvoren za samostalne i grupne izložbe. Zakup galerijskog prostora u iznajmljenom terminu od deset dana iznosi 10.000,00 rsd.

Za Konkurs je potrebno dostaviti sledeću dokumentaciju:
– podatke o autoru (ime, prezime, adresa, kontak telefon, mail- adresa)
– opis projekta / idejnu koncepciju
– radna biografija
– vizuelna dokumentacija (fotografije najmanje pet radova)
– podaci o radovima (opis tehnike, format radova, godina nastanka)

Prijave za Konkurs slati na e-mail adresu centargrocka@gmail.com, ili doneti lično u Centar za kulturu Grocka, Majevička 9 u Grockoj, radnim danom 9-16 časova.
Prijave za Konkurs sa pratećom dokumentacijom poslati najkasnije do 31.03.2015. godine.

VAŽNO: Galerijski prostor Centra za kulturu Grocka nalazi se u originalnom ambijentu Rančićeve kuće (60m2), stare srpske kuće s početka 19. veka. Objekat je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, kao spomenik kulture od velikog značaja. Izložbeni prostor orijentisan je u dve prostorije i opremljen izlagačkim vitrinama (140x70cm – 9 vitrina i 100x65cm – 3 vitrine, sa mobilnim staklenim policama). Ovakav raspored idealan je za manje i srednje formate, te sitnu plastiku, i molimo izlagače da koncept izložbe prilagode navedenom prostoru i duhu objekta. Kuća raspolaže i velikom baštom parkovskog tipa koja može da se koristi kao izlagački prostor na otvorenom (za forme u prostoru otporne na atmosferalije).

Galerija obezbeđuje: galerijski prostor, stručnu pomoć pri postavci, PR aktivnost, dostupnu tehničku opremu.
Izlagač obezbeđuje: transport radova, novčanu nadoknadu za 10 izlagačkih dana, štampani materijal.

O rezultatima konkursa učesnici će biti obavešteni elektronskim putem.
Konkursni materijal se ne vraća.

Za dodatne informacije:
Centar za kulturu Grocka, tel. 011 850 23 21

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR