LIKOVNI KONKURS „Moje okruženje – moja kulturna bašta“ Centra za kulturu Grocka

0
1120
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Centar za kulturu Grocka raspisuje Likovni konkurs namenjen deci i mladima sa teritorije opštine Grocka.
Tema konkursa je „Moje okruženje – moja kulturna bašta“, a to je prostor u kome rastemo, gde istražujemo, otkrivamo, saznajemo, učimo…
Cilj konkursa je podsticanje radoznalosti dece i učenika da istražuju svet oko sebe, i na likovno kreativan način prikažu sopstveno viđenje znamenitosti i zanimljivosti teritorije na kojoj žive.
Konkurs je otvoren od 20. januara do 2. marta 2015. godine.

Pred učenicima je zadatak da istraže istoriju svoga kraja, kulturne vrednosti i nasleđe, lepotu i bogatstvo svog okruženja: manastire i crkve, arheološka nalazišta, vinčansku kulturu, Kasnorimsku grobnicu u Brestoviku, stare kuće, Dunav, voćnjake, vinograde i još mnogo toga.

Na konkurs se mogu prijaviti deca predškolskog uzrasta, učenici osnovnih škola kao i srednje škole sa teritorije opštine Grocka.
Kategorije radova podeljene su po starosnim grupama:
– predškolci
– 1-4 razred
– 5-8 razred
– srednjoškolci

Radovi moraju biti originalni, rađeni samostalno. Pomoć starijih se ogleda u upućivanju na kulturne vrednosti i znamenitosti iz okruženja.
Dozvoljene tehnike: crteži (u olovci , bojice, vodene bojice, tuš i pero, tempera, gvaš), kolaž, kombinovane tehnike, sve izuzev flomastera.
Format radova može biti od veličine Bloka 4 do papira 50 sa70cm.
Učesnici predaju po jedan rad. Radovi se predaju potpisani punim imenom i prezimenom autora, naznakom razreda i odeljenja, odnosno vrtićke grupe, imenom nastavnika/vaspitača, kao i nazivom škole i naselja.

Pristigle radove pregleda Likovna komisija, odabira najistaknutije radove za izlaganje na grupnoj izložbi, i nagrađuje oni najuspelije u svakoj od kategorija.

Izložba radova i dodela nagrada po konkursu „Moje okruženje – moja kulturna bašta“ biće održana početkom maja meseca 2015. godine u Rančićevoj kući, galerijskom prostoru Centra za kulturu Grocka.

Izložba ima za cilj da podstakne i promoviše dečju kreativnost ali i da pokrene svest o važnosti kulturnih vrednosti kojima smo svakodnevno okruženi, a čiji su budući nosioci upravo deca i mladi.

Za dodatne informacije:
Centar za kulturu Grocka, Rančićeva kuća, 011 850 23 21,
Zorica Atić 064 64 73 750

plakat Moje okruženje, moja kulturna bašta

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR