Objavljen spisak 188 preduzeća: Voćarske plantaže PKB Boleč idu u stečaj

0
1624
NextWEB hosting
NextWEB hosting

BEOGRAD, 2. februara 2015. (Beta) – Agencija za privatizaciju objavila je u ponedeljak spisak 188 preduzeća koja idu u stečaj jer za njih nije bilo zainteresovnih kupaca.

Na tom spisku su delovi velikih sistema: EI Niš, Zorka Šabac, Goša iz Smederevske Palanke, Zastava iz Kragujevca, Ineks iz Beograda, Ivo Lola Ribar iz Beograda, MIN iz Niša, Janko Lisjak i Beograda, IHP Prahovo, Fabrika ulja iz Krusevca, „21. maj“ iz Beograda, Prvi maj iz Pirota, Voćarske plantaže PKB Boleč.

U stečaj idu i: Šik Kopaonik iz Kuršumlije, Splendid iz Beograda, Aviogeneks iz Beograda, Jugoturs iz Beograda, Progres iz Beograda, Patar Drapšin iz Novog Sada, Želturist iz Beograda, Autosaobraćaj iz Kragujevca i veliki broj veterinarskih stanica.

Vlada Srbije usvojila je 31. januara Akcioni plan kojim će se pokretanjem stečaja okončati postupak privatizacije 188 preduzeća u kojima nema proizvodnje, niti za njih ima zainteresovanih investitora, ili je u njima poslovanje neodrživo.

U 76 od tih preduzeća nema zaposlenih radnika, a u 50 ima manje od pet zaposlenih. U svim preduzećima, gde je ukupno oko 5.000 radnika, biće sprovedeni socijalni programi.

Socijalni programi treba da budu sprovedeni u narednih 60 dana, a otpremnine su 200 evra po godini staža kod poslednjeg poslodavca, odnosno maksimalno 8.000 evra.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR