PROTEST: Oko 100 građana tražilo ukidanje Bus plus sistema naplate i Komunalne policije

0
925
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Više od 100 građana okupilo se ispred Skupštine grada Beograda kako bi protestovali protiv sistema naplate u gradskom prevozu. Oko 20 građana pre toga protestovalo je ispred sedišta Komunalne policije, zahtevajući ukidanje ove službe.

Građani koji su se okupili kako bi protestvovali protiv Bus plus sistema, takođe zahtevaju i da se ukine i Komunalna policija.

Učesnici protesta drže i transparente „Bus plus dole što pre“ ispisane na srpskom i na engleskom jeziku, dok skup obezbeđuje više od 50 pripadnika policije.

 

U udruženju „Bus jednako“ smatraju da može da se pronađe model samoodrživog javnog prevoza.

 

– Kada bi svaki poslodavac uplaćivao mesečno 2.400 dinara garantujemo da bi javni prevoz mogao da bude besplatan za putnike. Bus plus je simbol svega negativnog u ovoj državi, netransparentnog i sumnjivog. Gradski prevoz je javno dobro i zato ne želimo da ga neko zloupotrebljava – kaže Predrag Stanić iz ovog udruženja.

 

Pripadnici Anarhosindikalističke inicijative protestovali su danas ispred sedišta Komunalne policije u Makenzijevoj ulici, tražeći ukidanje ove službe.

 

Oko 20 pripadnika pokreta i građana okupilo se danas u 14 sati ispred sedišta Komunalne policije kako bi izrazili nezadovoljstvo i protest.

– Povod je tortura. Komunalni policajci zaista muče građane. Nećemo da nas muče. Oni nisu u službi građana kako je po zakonu trebalo da bude njihovo zaduženje – rekao je sekretar Anarhosindikalističke inicijative, koji nije želeo da imenom i prezimenom zastupa interese grupe, jer „protestuju zajedno te nema izdvajanja“.

 

Protest je obezbeđivalo oko 20 pripadnika policijske brigade.

 

Građani i anarhosindikalisti nosili su zastave i transparente sa natpisom „Komunalci, vi ste kriminalci“.

 

Organizatori su najavili da je ovo prva u nizu akcija usmerena protiv postojanja Komunalne policije i ističu da će se protesti nastaviti.

Izvor i foto:blic.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR