ŽITELjI Vrčina, Dražnja, Pudaraca, Umčara, Brestovika, Kamendola u autobus samo na prednja vrata!?

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

ŽITELjI Vrčina, Dražnja, Pudaraca, Umčara, Brestovika, Kamendola i ostalih naselja u Grockoj, koji koriste usluge SP “Laste”, u autobus mogu da uđu samo na prednja vrata

ŽITELjI Vrčina, Dražnja, Pudaraca, Umčara, Brestovika, Kamendola i ostalih naselja u Grockoj, koji koriste usluge SP “Laste”, u autobus mogu da uđu samo na prednja vrata?! Staro pravilo, međutim, putnicima je nametnuto samo na linijama koje polaze sa okretnice Šumice, dok u stanici “Lasta” u Barajevu i Lazarevcu kažu da su korisnicima “širom otvorena sva vrata”.

Dispečer na okretnici “Lasta” u Šumicama tvrdi da nije u pitanju nikakava nova odluka.

– To pravilo važi duže od godinu dana i stiglo nam je od naših pretpostavljenih u “Lasti” – objašnjava dežurni dispečer. – Niko neće da kupuje kartu za prevoz i primorani smo da radimo na ovaj način. To pravilo nikada nije ukinuto, samo vozači kada nema kontrole u prevozu, otvaraju jedino prednja vrata, kako bi mogli da naplate kartu, ali i kako bi putnici overili ispravu, jer je u nekim vozilima samo na prednjim vratima postavljen aparat. Kada je kontrola u autobusu, otvaraju sva vrata, jer tada oni proveravaju ispravnost putnika.

Inače, mera ulaska na terminusima samo na prednja vrata stupila je na snagu 2012. i od tada nije ukidana, ali je pre dve godine Direkcija ukinula pravilo po kojem se na svim stanicama za ulazak koriste samo prednja vrata, ako se radi o solo vozilima, odnosno prednjim i zadnjim ako su zglobni.

PRODAJA KARATA

DEŽURNI dispečer sa okretnice Šumice dodaje da je prodaja karata i markica u poslednje vreme drastično opala i da moraju na ovaj način da rade, jer u suprotnom niko ne bi plaćao prevoz.

DUPLA KONTROLA

PUTNICI “Laste” pritužbe imaju i na bahatost kontrolora. Naime, iako u njihovim vozilima važi naplata preko “Bus plus” sistema, i kontrolisanje putnika bi trebala da kontroliše firma “Apeks”, proveru putnika obavljaju i radnici “Laste”.

Izvor i foto (novosti.rs)

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.