Гроцка: Напредни тренинг за писање пројеката у Центру за културу

0
2052
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Центар за културу Гроцка током априла месеца организује
НАПРЕДНИ ТРЕНИНГ ЗА ПИСАЊЕ ПРОЈЕКАТА
– Пријављивање траје до 15. априла 2015. године –

Процес аплицирања за средства код различитих домаћих и ЕУ фондова је веома сложен, а финансијска средства се искључиво додељују за унапред испланиране и разрађене пројекте, и то на основу дефинисаних позива, високих критеријума евалуације и велике конкуренције.

Коме је тренинг намењен?
Тренинг је намењен запосленима у школама, локалној самоуправи, представницима институција, невладиног и пословног сектора, као и физичким лицима која желе да савладају пројектни менаџемент, а већ су прошли основни тренинг за писање пројеката, или имају један или више одобрених пројеката.

Шта је циљ тренинга?
Циљ тренинга је да допринесе оспособљавању полазника да припреме правилно планиран, развијен и конкурентан пројектни предлог за домаће и ЕУ донаторе.
Обука обухвата планирање и припрему предлога пројеката и пројектне документације, предлагање пројекта и координацију спровођења – што захтева поседовање стручних вештина из области управљања пројектима (пројектни менаџмент).

Програм тренинга: 2 модула – 2 викенда
Изградња тима, Пројектни циклус, Проблем пројекта, Циљеви пројекта Логичка матрица, Апликација Министарства културе и информисања, ЕУ апликација и њен садржај, Буџет пројекта, Уговор, Евалуациони критеријуми,
Очекивани резултати, Активности, Логичка матрица, Технички савети, Евалуација.

Тренинг воде: Гордана Мандић Радосављевић и Војислав Радосављевић из Удружења „Светлост“ из Шапца. Удружење је основано 2001. године и од тада је реализовало преко 20 пројеката на локалном нивоу, 12 међународних пројеката. Тренери су припремили за друге организације више од 15 одобрених пројеката, а удружење је било партнер на преко 80 пројеката. Предавачи су у области планирања и писања међународних пројеката већ 5 година. У Центру за културу Гроцка до сада су одржали већ четири тренинга. Више о њима можете погледати на http://www.nvosvetlost.org/

Трајање тренинга: 4 дана (током два викенда) у априлу 2015. године
Датум одржавања тренинга: 18-19. април и 25-26. април 2015. године
Време тренинга: 10 – 17.30 часова, са паузом за кафу и ручак
Локација: ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, Булевар револуције бр. 11

Котизација по учеснику: 3.000 динара (1.500 динара по викенду).
Напомена: Пуна цена тренинга је 12.000 по учеснику, при чему Центар за културу Гроцка субвенционише цену учешћа како би семинар био приступачан свим заинтересованим полазницима, и допринео оспособљавању што већег броја полазника за припрему конкурентаних пројектних предлога намењених домаћим и ЕУ донаторима.
У цену је укључено: материјал и прибор за рад; месец дана након завршетка тренинга (током маја месеца) полазници имају саветодавну подршку Удружења „Светлост“.

Пријава се врши у Центру за културу Гроцка, Мајевичка 9 у Гроцкој: лично, телефоном или путем маил-а.
Пријављивање траје до 15. априла 2015.

Додатне информације:
Особа за контакт: Даница Трајковић
Е-маил: centargrocka@gmail.com
Телефон: 011/850-23-21, Центар за културу Гроцка
e-mail: centargrocka@gmail.com

Број места је ограничен. Очекујемо Вас!

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR